Det är en blandad dag på Wall Street medan marknaden väntar på viktiga arbetsmarknadsdata på fredag.

STREET: Handeln är igång i New York. Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad just nu

Så här gick det för några av de ledande indexen på Wall Street efter några minuters handel på torsdagen:

Dow Jones är ned 0,24 procent.
Tek-indexet Nasdaq är upp 0,57 procent.
Den breda S&P-indexet är upp 0,09 procent.

Onsdagen avslutades med nedgång för de stora techföretagen medan indexen svävade runt noll stora delar av dagen.

Marknaden fortsätter att återhämta sig något efter den stora nedgången tidigare i veckan.

Det enorma techföretaget Nvidia har haft en svag vecka. På torsdagen fortsatte aktien att falla från start, innan den vände något uppåt igen efter några minuters handel. Hittills denna vecka är aktien ned cirka 9 procent.

Den här veckan har investerarna väntat spänt på arbetsmarknadsstatistiken som släpps på fredag. Siffrorna är bland de sista som Federal Reserve tar med sig in i septembermötet.

Det råder liten tvekan om att Fed kommer att sänka räntan. Marknaden undrar om sänkningen blir en kvart eller en halv procentenhet.

Blandade signaler

På torsdagseftermiddagen kom det kanske en liten försmak på vad siffrorna på fredag kommer att visa.

I augusti skapades 99 000 nya jobb inom den privata sektorn i USA. Det visar siffror från jobbrapporten från analysföretaget ADP. På förhand förväntades det att det skulle skapas 145 000 nya jobb, enligt CNBC.

I en morgonrapport skriver chefekonomen på Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, att ADP-siffrorna ofta är en opålitlig indikator för de siffror som kommer på fredag.

– Men eftersom marknaden just nu är så nervös, kan alla eventuella avvikelser från förväntningarna skapa rörelser, skrev han.

Även om jobbrapporten kom in långt under estimatet, låg det veckovisa antalet ansökningar om arbetslöshetsersättning under estimaten.

Med andra ord gav dagens siffror blandade signaler om hur det står till med ekonomin och vad som kommer att visa sig när den “viktigaste månadssiffran” non-farm payroll släpps på fredag.

Analys:

Dagens handel på Wall Street visade en blandad bild med Dow Jones ner, Nasdaq upp och S&P-indexet lite högre. Investerare fortsätter att vara oroliga inför de kommande arbetsmarknadsstatistiken och Federal Reserves beslut om räntesänkning. Teknikföretaget Nvidia har haft en svag vecka, vilket påverkar marknadens känslighet. Blandade signaler från dagens jobbsiffror ger en osäkerhet om den ekonomiska framtiden. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer när man tar beslut om sina investeringar och finansiella planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version