Trump Media-aktien har haft stora svängningar under 2024, men nu är priset tillbaka på samma nivå som i januari. Det har resulterat i en stor smäll för presidentkandidaten.

Onsdagen den 5 september 2024 sjönk aktien med 6,08 procent och handlades för 16,98 dollar vid handelsdagens slut. Det är ungefär samma nivå som när aktiekursen började stiga i början av 2024. På torsdag förmiddag återhämtar den sig lite i förhandeln på Wall Street och stiger nära 1 procent.

Trump Media & Technology-aktien blev börsnoterad i mars i år och har republikanernas presidentkandidat, Donald Trump, som majoritetsägare. Sedan hösten 2021 har det varit känt att företaget skulle gå samman med SPAC-företaget Digital World Acquisition, som har varit noterat under hela perioden.

Aktien steg med mer än 30 procent efter mordförsöket mot Trump i somras och har svängt mellan en prisnivå på mellan 17 och 66 dollar hittills i år. Värdet av Trumps aktier har fallit från cirka 5 miljarder dollar vid toppen i samband med börsnoteringen i mars i år, till strax under 2 miljarder dollar på torsdagen. Därmed har den före detta presidenten en pappersförlust på cirka 3 miljarder dollar för perioden.

Många norrmän har också handlat med TMTG-aktien. Dagen efter attentatet mot den före detta presidenten i somras omsatte Nordnet-kunder Trump Media-aktier för 25 miljoner kronor. Aktien kallas ofta en “meme-aktie”, ett begrepp som används för aktier som hypas upp på nätet av hobbyinvestorer och där kursen går upp och ner mycket.

TMTG äger det sociala mediet Truth Social som den före detta presidenten startade efter att han blev avstängd från Facebook. Företaget har haft svårt att generera vinst och förlorade nästan 3,5 miljarder kronor under första kvartalet. Topchefen Devin Nunes uttalade då att företaget är väl positionerat för framtiden och hänvisade till att det nu har passerat kostnaderna för börsnoteringen.

I analysen kan vi se att Trump Media-aktien har haft stora svängningar under året och att den före detta presidenten har förlorat betydande summa pengar på aktien. Även om många har handlat med aktien, inklusive nordmän, så har den kallats en “meme-aktie” på grund av dess volatilitet. Företaget bakom aktien, Trump Media & Technology, har haft ekonomiska utmaningar och har förlorat betydande summor pengar under året. Det är viktigt att förstå riskerna med att investera i sådana volatila aktier och att göra noggranna analyser innan man tar beslut om sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version