Investera i Norges fotbollslandslag: Felix Horn Myhre debuterar mot Kasakhstan

Ståle Solbakken väljer att starta Felix Horn Myhre i Nations League-matchen mot Kasakhstan på fredag. Brann-spelaren gör därmed sin landslagsdebut.

Åtta dagar efter att Myhre var med och förlorade med 0-3 mot Astana på samma arena får 25-åringen från Oslo chansen att ta revansch på Almaty Ortalyk stadion. Han spelar som vänstermittfältare och blir den 55:e spelaren som får en A-landskamp under Solbakkens ledning.

Myhre är med på sin första A-landslagssamling och går direkt in i laget. Det är den stora överraskningen i truppen, där Solbakken fyller på med offensiv kvalitet.

För första gången startar Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth och Antonio Nusa tillsammans för Norge. Lagkapten Martin Ødegaard har återhämtat sig från den senaste helgens ligamatch mot Brighton och startar också.

VG och TV 2 fick reda på laguttagningen sent på torsdagen, och det bekräftades när laguppställningarna offentliggjordes 75 minuter före avspark.

Valet av Myhre är den enda stora överraskningen. Patrick Berg tar ankarrollen, medan Sander Berge börjar på bänken. David Møller Wolfe spelar som vänsterback efter att ha klarat sig bra på den positionen under flera vårmatcher.

Högerback Julian Ryerson spelar sin 25:e match och får en guldur.

Sällsynt ära

Förutom de 11 som startade Solbakkens första landskamp har endast fyra tidigare fått starta första gången de var med i hans trupp. Det är Marcus Holmgren Pedersen, Sander Berge, Antonio Nusa och David Møller Wolfe.

Förutom de 54 som spelat under Solbakken innan Myhre har fått speltid har 12 män varit med i matchtruppen utan att få spela, Sindre Walle Egeli och Sondre Langås är som Myhre på samling med Solbakken för första gången.

Haaland behöver två mål för att tangera Jørgen Juves 90 år gamla landslagsrekord på 33 mål för Norge. Det norska laget siktar på en bra start i Nations League, där Österrike och Slovenien är de andra motståndarna.

Det är första gången Norge spelar en A-landskamp i fotboll för herrar mot Kasakhstan.

Analysera och förklara

I denna artikel diskuteras Norges fotbollslandslag och deras kommande match mot Kasakhstan. Vi får veta att Felix Horn Myhre får sin landslagsdebut och att flera andra nyckelspelare också kommer att starta. Artikeln ger också insikter om tidigare spelares prestationer under Solbakkens ledning.

För investerare kan detta vara en viktig information eftersom framgångar eller misslyckanden på fotbollsplanen kan påverka spelarnas marknadsvärde och därmed investeringarnas avkastning. Det är också en chans för fans att få en närmare titt på lagets sammansättning och förväntningar inför framtida matcher.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version