Ny varmerekord satt på Florida i Bergen – Påverkar marknaden

En ny varmerekord for september ble satt på Florida i Bergen torsdag, og dette kan ha en innvirkning på markedet. Den forrige rekorden ble satt 26. september 2016, med en temperatur på 27,6 grader. Torsdag ble temperaturen målt til 28,6 grader, og den tidligere rekorden er dermed slått med klar margin.

Meteorologikonsulent Linda Kleppe påpeker at dette også er den varmeste dagen på Florida hittil i år. Med temperaturer høyere enn i Roma, Mallorca, Gran Canaria og Ibiza, viser dette en uvanlig varm trend i Bergen.

På den andre siden, bare en uke siden, ble nedbørsrekorden fra målestasjonen Florida slått. I 1929 ble det målt 415,3 millimeter regn i august, men 28. august i år ble den nesten hundre år gamle rekorden slått med 434,6 millimeter nedbør.

Dette ekstreme været kan ha konsekvenser for investeringer og økonomien generelt, da det kan påvirke avlinger, turisme og energipriser. Det er viktig å følge med på slike klimaendringer for å kunne tilpasse investeringer og finansielle beslutninger i tråd med de skiftende forholdene.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version