Selena Gomez blir dollarmilliardär genom att sälja smink, spela i Only Murders in the Building och vara den tredje mest följda på Instagram.

Detta är en stor nyhet som rapporterats av både Bloomberg och CNN. Med en förmögenhet på 1,3 miljarder dollar (13,8 miljarder kronor) anses hon vara en av de yngsta miljardärerna i USA som har skapat sin egen förmögenhet.

Gomez har omkring 424 miljoner följare på Instagram och är bara slagen av fotbollsspelarna Ronaldo med 638 miljoner och Lionel Messi med 504 miljoner följare. Hon har även samarbeten med sportsmärket Puma och väske- och klädmärket Coach.

Den 32-åriga Gomez blev först känd som skådespelerska på Disney Channel och har sedan även släppt musik. För närvarande medverkar hon i Hulu-serien Only Murders in the Building och enligt Variety kommer den femte säsongen att spelas in. CNN rapporterar att Gomez tjänar sex miljoner dollar per säsong.

Men det är sminkmärket Rare Beauty som genererar de stora pengarna för Gomez, enligt amerikanska medier. Tidigare i år övervägde hon att börsnotera eller sälja Rare Beauty, som värderades till hela två miljarder dollar enligt Bloomberg.

Analys:
Selena Gomez har genom sin framgångsrika karriär inom sminkindustrin och underhållningsbranschen blivit en dollarmiljardär. Med en enorm följarskara på sociala medier och lukrativa samarbeten har hon lyckats skapa en enorm förmögenhet. Detta visar hur man genom att utnyttja sitt varumärke och skapa framgångsrika affärsrelationer kan uppnå ekonomisk framgång och bli en av de yngsta miljardärerna i USA. Det är en inspirerande berättelse om hur en person kan omvandla sin popularitet och talang till en lönsam verksamhet och påverka både underhållnings- och kosmetikaindustrin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version