Storbanker och teknikjätten Apple faller på Wall Street – investeringsnyheter och marknadsuppdateringar

På Wall Street idag, tisdag, ser vi flera storbanker och även teknikjätten Apple falla. Apple står inför att betala miljarder euro efter ett rättsligt nederlag i Europa. Den tekniktunga Nasdaq-indexet stiger med 0,14 procent medan S&P-indexet är ned med 0,067 procent och Dow Jones är ned med 0,60 procent.

Storbanker som JP Morgan, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley och Wells Fargo upplever också nedgångar på marknaden idag. CNBC rapporterar att kommande ekonomiska rapporter, såsom konsumtionsprisindex och producentprisindex, kan vara viktiga katalysatorer för marknaden i de kommande dagarna.

Oljepriset har också sjunkit under 70 dollar, på grund av dåliga ekonomiska data från USA och Kina som har skapat oro för minskad efterfrågan på olja. Oljebolag som Exxon Mobil, Chevron och TotalEnergies har också drabbats på marknaden idag.

Apple står inför ett nederlag på 13 miljarder dollar efter en rättslig strid i Luxemburg. EU-domstolen har beslutat att Apple måste betala 13 miljarder euro i skatt till Irland, vilket motsvarar över 150 miljarder kronor. Apple och Google är båda besvikna över domstolens beslut.

Apple-aksjen faller med 0,66 procent på Wall Street medan Google-ägaren Alphabets aktie stiger med 0,35 procent.

Sammanfattningsvis, dagens händelser på finansmarknaden visar att det finns osäkerhet och volatilitet, vilket kan påverka investerare och deras finansiella beslut. Det är viktigt att följa marknadsutvecklingen, ekonomiska nyheter och analyser för att fatta informerade investeringsbeslut och förstå hur det kan påverka ens egna ekonomi och framtida planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version