Elle Macpherson avslöjar sin kamp mot bröstcancer och kontroversiella beslut

Elle Macpherson gick sminkfri när hon förberedde sig för att lämna Australien på en internationell flygning från Sydney Airport på tisdagen. Supermodellen, 60 år gammal, har varit upptagen med att resa runt sitt hemland Australien och marknadsföra sin självbetitlade memoarbok de senaste dagarna men är nu på väg ut ur landet. I sin nya bok avslöjade hon för första gången att hon kämpade mot bröstcancer för sju år sedan men också att hon vägrade kemoterapi. Elle avslöjade att hon gick emot rådet från 32 läkare genom att vägra kemoterapi efter att ha genomgått en lumpektomi för HER2-positiv östrogenreceptiv intraduktal carcinom – en typ av bröstcancer. Skådespelerskan, som nu är i remission, möttes av en enorm kritik efter sin uppriktiga intervju och kallades “chockerande ansvarslös” av läkare och fans. Men Elle bortse från den senaste kritiken när hon log när hon anlände till sin flygning på tisdagen och fortsatte att marknadsföra sin nya memoarbok. Hon såg resklar ut när hon klädde sig avslappnat i en grå T-shirt och vita jeans, som hon matchade med en mysig krämfärgad kragjacka. Elle gav sig själv några extra centimeter i ett par gröna stövlar och bar med sig sina väsentligheter i en axelväska. Hon visade upp sitt osminkade utseende när hon bar ett par stora tonade pilotglasögon. Sports Illustrated Swimsuit-modellen gömde sitt gyllene hår under en beige basebollkeps för att fullända sin stiliga ensemble. Efter att först avslöjat sin kamp mot bröstcancer i sin memoar diskuterade Elle diagnosen med Tracy Grimshaw på 60 Minutes på söndagskvällen. Hon erkände att hon var i “chock” när hon fick diagnosen, men valde att inte genomgå den behandling hennes läkare rådde till, utan valde istället ett mer “holistiskt” tillvägagångssätt. “Som du kan tänka dig, var det lite av en chock. Jag tror att de flesta kvinnor, när de får diagnosen, inte tror att det kommer att hända dem”, sa hon. Elle hade en lumpektomi – en operation för att ta bort cancer från bröstet medan det mesta av vävnaden lämnas kvar – och fick reda på att hennes cancer inte hade tydliga marginaler, vilket innebär att den kunde ha spridit sig. Hon fick rådet att genomgå en mastektomi, kemoterapi, strålning och hormonersättning, men gick emot rådet och blev “holistiskt behandlad” i Phoenix, Arizona. “Jag sitter här lugn som en gurka när jag pratar om det men i verkligheten var det en väldigt stor andningspaus – låt oss säga så”, sa hon. “Du vet, det är inte logiskt. Det var bara en inre känsla. Jag hade en känsla av att det fanns ett annat sätt att närma sig det här och jag följde den.” Elle sa att hon alltid har följt “naturlig medicin” och att hennes val var “opassande” som “resten av hennes liv”. “Det var ett val mellan att förlora mina bröst eller förlora mitt liv som jag fick. Så det var inte ett ytlighetsval, låt mig säga så. Elle Macphersons naturliga behandlingsväg: En investeringsguide för din hälsa och välbefinnande

Elle Macpherson avslöjar i sin nya bok att hon kämpade mot bröstcancer för sju år sedan men också väckte kontrovers genom att erkänna att hon vägrade kemoterapi. Hon säger att hon har övergått till en mer naturlig livsstil eftersom det är det som fungerar för henne. Även om det finns en tid och plats för västerländsk medicin, väljer Elle att fokusera på en holistisk syn på kroppen – både andlig och fysiskt välbefinnande.

Elle fortsätter att få regelbundna medicinska kontroller, inklusive skanningar och blodprov, och är övertygad om att cancern inte kommer att återkomma. Enligt en australisk onkolog i 60 Minutes-rapporten, på grund av Elles val, har hon statistiskt sett en 20 procents chans till återfall inom 10 år. Med rätt investeringar i din hälsa och välbefinnande kan du också minska risken för sjukdomar och uppnå en mer balanserad livsstil. Världens bästa investeringschef avslöjar chockerande cancerbeslut

Efter att ha gått emot 32 läkares råd och valt en alternativ cancerbehandling, är Elle nu i remission efter sju år. Beslutet har väckt stor kritik och debatt, med flera kändisar och experter som uttrycker sin åsikt. Medan vissa väljer traditionella behandlingar som kirurgi, kemoterapi och strålning, väljer andra alternativa metoder som aromaterapi, akupunktur och yoga. Men enligt Cancer Research finns det ingen vetenskaplig bevis för att dessa metoder kan bota cancer. Det är viktigt att förstå riskerna med alternativa terapier och ta välgrundade beslut när det gäller ens hälsa och liv. Elle är ett kontroversiellt exempel på någon som valde en holistisk väg till remission, men det är viktigt att komma ihåg att varje fall är unikt och att traditionella medicinska metoder har visat sig effektiva för många. Ta alltid hälsoråd från kvalificerade läkare och gör informerade beslut som passar dig bäst. Investera i din hälsa: Elle Macphersons kontroversiella holistiska bröstcancervårdsmetoder

Kan cancer behandlas med holistiska metoder? Typisk cancerbehandling kretsar kring kirurgi, kemoterapi och strålning. Vissa patienter använder kompletterande terapier som aromaterapi, akupunktur och yoga för att lindra biverkningar och förbättra livskvaliteten. Å andra sidan används alternativa terapier istället för medicinsk behandling, och vissa kan vara skadliga eller interagera med medicinsk behandling. Att leva hälsosamt är viktigt både för att förebygga cancer och under behandling, och fysisk aktivitet kan hjälpa till att hantera stress och trötthet.

Elle Macpherson valde en holistisk behandlingsväg för sin cancer, även om hennes ex-make inte höll med henne. Det är viktigt att vara medveten om olika behandlingsalternativ och deras effekter på hälsan. att fokusera på vårt välbefinnande och att göra medvetna val när det gäller vår hälsa och livsstil. Det är viktigt att inte bara lyssna på experter och läkare utan också att ta ansvar för vår egen hälsa och välbefinnande. Genom att göra informerade beslut kan vi öka våra chanser till ett hälsosamt och lyckligt liv. Bröstcancer: Symtom, diagnos och behandling för bästa resultat

Bröstcancer är en allvarlig sjukdom som kan drabba kvinnor och män i alla åldrar. Det är viktigt att förstå symtomen, hur sjukdomen diagnostiseras och vilka behandlingsalternativ som finns för att uppnå bästa möjliga resultat.

Symtom på bröstcancer inkluderar smärtfria knölar i bröstet, svullnad eller knölar i armhålan och förändringar i bröstvävnaden. För att diagnostisera bröstcancer utförs initiala bedömningar av läkare och olika tester som mammografi och biopsi kan göras för att bekräfta sjukdomen.

Behandlingsalternativ för bröstcancer kan inkludera kirurgi, cellgiftsbehandling, strålbehandling och hormonbehandling. Genom att kombinera olika behandlingsmetoder kan man öka chansen till framgångsrik behandling och överlevnad.

Det är viktigt att vara medveten om riskfaktorer för bröstcancer och att regelbundet genomgå hälsokontroller för att upptäcka eventuella förändringar i ett tidigt skede. Genom att vara proaktiv och ta hand om sin hälsa kan man öka sina chanser till ett långt och friskt liv.

För mer information om bröstcancer och stöd, besök gärna breastcancernow.org eller ring deras kostnadsfria hjälplinje på 0808 800 6000. Det finns alltid resurser och stöd tillgängligt för de som behöver det. Nyckeltal för att lyckas i finansmarknaden: En guide för investerare

Att förstå de viktigaste nyckeltalen i finansmarknaden är avgörande för investerare som strävar efter framgång. I denna artikel kommer vi att gå igenom de viktigaste nyckeltalen och hur de påverkar dina investeringsbeslut.

Ett av de viktigaste nyckeltalen är P/E-förhållandet, som visar förhållandet mellan en akties pris och dess vinst per aktie. Ett högt P/E-förhållande kan tyda på att en aktie är övervärderad, medan ett lågt P/E-förhållande kan indikera undervärdering.

Ett annat viktigt nyckeltal är skuldsättningsgraden, som visar förhållandet mellan ett företags skulder och dess eget kapital. Ett högt skuldsättningsgrad kan vara riskabelt, eftersom det innebär att företaget har en hög skuldbörda som kan påverka dess finansiella stabilitet.

Genom att förstå och övervaka dessa nyckeltal kan investerare fatta mer informerade beslut och minimera risken i sina portföljer. Det är viktigt att regelbundet granska och analysera dessa nyckeltal för att säkerställa att ens investeringar är på rätt spår.

Genom att tillämpa dessa principer och nyckeltal kan investerare öka sina chanser att lyckas på finansmarknaden och uppnå sina ekonomiska mål på lång sikt. Att ha en god förståelse för nyckeltalen är avgörande för att skapa en stabil och lönsam investeringsstrategi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version