Den perfekta investeringsstrategin för att maximera din avkastning

Flera hundra tusen norska hushåll använder olagliga IPTV-lösningar för att strömma fotboll. Kulturdepartementet överväger sätt att stoppa detta.

Ett av de föreslagna åtgärderna är ett betalningsförbud för IPTV, liknande det som införts mot kunder till utländska spelbolag.

Vi har fått förslag från flera aktörer om att införa ett betalningsförbud kopplat till olagliga IPTV-tjänster, liknande det vi har inom spelområdet. Detta är något som departementet nu överväger, meddelar Kulturdepartementet i ett mejl till Nettavisen via kommunikationsrådgivare John Olav Kroken.

Under fotbollsmötet i våras presenterade TV 2 siffror som visar att 300 000 norrmän använder olagliga strömningstjänster via IPTV. Särskilt erbjuds direktsänd fotboll till mycket lägre pris än vad rättighetsinnehavaren kräver.

Förra veckan hävdade Viaplay-chefen Kenneth Andresen gentemot NTB att företaget förlorar flera miljarder kronor i intäkter på den norska marknaden genom olaglig strömning av sport.

Detta har också lett till en debatt om prissättningen av sportinnehåll, som Premier League. Många har klagat på de höga priserna och pekat på det som en anledning till att många vänder sig till olagliga lösningar.

Analyserat nedbrytet för dig: Om du investerar i IPTV-lösningar eller strömmingstjänster, kan eventuella förbud eller åtgärder från Kulturdepartementet påverka tillgången och priserna för dessa tjänster. Det är viktigt att vara medveten om lagliga och olagliga alternativ för att undvika eventuella konsekvenser för din ekonomi och ditt intellektuella egendom. Tänk på att följa lagar och förordningar för att skydda dig själv och din investering.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version