Aker BP och Petoro oroads inte av oljeprisfallet – säger att Norges sokkel är tillräckligt robust för att hantera det

Oljepriserna har varit volatila den senaste tiden, med oro för svagare efterfrågan i Kina som har bidragit till fallet. Men varken Aker BP:s chef Karl Johnny Hersvik eller Petoros chef Kristin Kragseth verkar stressade.

Hersvik påpekar att volatilitet är normalt inom olje- och gasindustrin och att Aker BP är extremt robust med låga kostnader och break even på projekten. Han är inte oroad över oljeprisfallet och tror att den underliggande efterfrågan är stark.

Kragseth håller med och säger att norsk sokkel är mer än robust nog för att hantera svängningar i oljepriset. Både Aker BP och Petoro ser framåt, med förhoppningar om att fatta investeringsbeslut för det stora Wisting-fältet.

Analys:
Även om oljepriserna kan vara volatila, visar Aker BP och Petoro att de är väl rustade för att hantera svängningarna. Med en stark efterfrågan på olja och gas på kort sikt, verkar investeringar i Norges sokkel vara en lönsam affär. Det är viktigt att förstå att även om priserna kan svänga, är det långsiktiga utsikterna för olje- och gasindustrin fortfarande stabila. Det kan vara klokt att överväga investeringar i dessa sektorer för att säkra en stabil avkastning på investeringarna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version