Inge Reinertsen tar över som VD för en av Norges största banker

Inge Reinertsen kommer att börja i sin nya roll den 16 september, enligt uppgifter. Han har tidigare varit finansdirektör i banken under 14 år.

Han kommer också att bli den nya VD:n för Sparebank 1 Sør-Norge, som fusioneras med Sparebank 1 Sørøst-Norge den 1 oktober.

– Vi har genomgått en noggrann process de senaste månaderna, och det är tydligt för oss att ingen är bättre än Inge för att leda gruppen in i en ny fas som Sparebank 1 Sør-Norge efter sammanslagningen med Sparebank 1 Sørøst-Norge, säger Dag Mejdell, styrelseordförande i banken.

Reinertsen själv säger att han är stolt över att få leda banken.

– Mitt mål är att fortsätta stärka vår position och vårt erbjudande till våra kunder, säger han.

Han beskrivs som en viktig del av den kommande sammanslagningen, som kommer att göra banken till en av Norges största, med cirka 2 500 anställda och nära 400 miljarder kronor i brutto utlåning till privat- och företagskunder.

Reinertsen ersätter Benedicte Schilbred Fasmer, som kommer att gå vidare till en ny roll som VD för Telenor, enligt börsmeddelandet.

Nuvarande finansdirektör i Sparebank 1 Sørøst-Norge, Roar Snippen, kommer att fungera som finansdirektör efter fusionen. Samtidigt kommer Sparebank 1 Sør-Norge att inleda processen med att hitta en permanent finansdirektör.

Analys: Inge Reinertsen tar över som VD för en av Norges största banker och kommer att leda banken genom en fusion som förväntas göra den ännu större på marknaden. Detta kan påverka kundernas banktjänster och erbjudanden samt bankens position på marknaden. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur detta kan påverka ens ekonomiska situation och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version