En ökning av oljepriset och en positiv stämning på världsmarknaderna bidrog till att lyfta börsen på torsdagen.

Huvudindexet (OSEBX) avslutade dagen med en ökning på 0,97 procent vid stängning. Utvecklingen följde en uppgång på Wall Street på onsdagen och en ökning på Asiens börser på morgonen. Onsdagen steg börsen med 0,15 procent. De mest omsatta aktierna hade följande utveckling: Equinor steg med 0,72 procent, Aker BP med 0,93 procent, Hydro med 2,19 procent, DNB med 0,66 procent, medan Telenor föll med 0,07 procent. Följ prisändringarna på Oslo Börs i realtid med E24s börservice.

Oljepriset (brent spot) gick upp med 1,4 procent till 71,7 dollar per fat sedan midnatt. Oljepriset återhämtade sig efter tisdagens kraftiga fall, då priset sjönk under 70 dollar fatet för första gången på tre år. Oro för minskad efterfrågan från USA och Kina, samt rädsla för ökad produktion från länderna inom Opec+ var bakgrunden till det kraftiga fallet. Enligt senior oljeanalytiker Ole-Rikard Hammer på Arctic Securities är prisfallet den senaste veckan en överreaktion, där marknaden tolkar signaler från Kina och USA på sämsta sätt.

Sparebank 1 SR-Bank har meddelat att Inge Reinertsen är ny koncernchef, medan biotekföretaget SoftOx Solutions förlorade en rättegång i Ringerike och Bærum tingsrätt och måste betala cirka tre miljoner kronor. Vow meddelade att VD Henrik Badin för tredje gången har sålt aktier i det pressade förnybara energiföretaget.

Paretokonferensen har avslutats, där både norska och internationella rederijättar har haft presentationer de senaste dagarna. Den breda och massiva uppgången inom flera fraktbranscher de senaste åren har lyft aktiekurserna för rederierna till nya höjder. Investorerna har dock blivit mer krävande på senare tid, där negativa nyheter eller svag utveckling på fraktmarknaderna har fått aktierna att rasa. Flera shippingaktier steg på torsdagen, inklusive Frontline med 2,66 procent, Golden Ocean med 4,43 procent, MPC Container Ships med 5,82 procent och Wallenius Wilhelmsen med 3,74 procent. Följ de senaste nyheterna på E24s Aksjelive!

Sammanfattningsvis visar den senaste utvecklingen på börsen en positiv trend med ökad oljepris och stigande aktiekurser inom shippingsektorn. Det är viktigt att följa marknadsnyheter och vara medveten om potentiella investeringsmöjligheter och risker för att kunna fatta informerade beslut kring sina finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version