Norwegian överväger åtgärder när flygbolagets kostnader ökar

Norwegian, ett av de största flygbolagen i Skandinavien, står inför ökade kostnader och överväger olika lösningar för att hantera situationen. Esben Tuman, kommunikationsdirektör på Norwegian, har bekräftat att bolaget har inlett dialog med de anställda för att diskutera möjliga åtgärder.

Enligt Tuman måste Norwegian se över sina kostnader på grund av faktorer som lägre efterfrågan och ökade lönekrav för piloter. Det är nödvändigt att hålla kostnaderna så låga som möjligt för att säkerställa bolagets lönsamhet och framtid.

Även om olika alternativ övervägs, inklusive nedläggning av baser, har inga definitiva beslut fattats ännu. Norwegian strävar dock efter att undvika uppsägningar och hoppas kunna genomföra eventuella förändringar utan att påverka personalstyrkan negativt.

Förslag om löneökning på cirka 20 procent har varit en central fråga i diskussionerna med piloterna. Efter att initialt ha avvisat ett förslag, lyckades Norwegian slutligen nå en överenskommelse för att undvika strejk. Den nya avtalet innebär en gradvis ökning av lönerna för piloterna över två år.

Norwegians ekonomiska resultat för andra kvartalet visar en nedgång jämfört med föregående år, vilket har lett till nedjusterade prognoser för hela året. Bolaget förväntar sig nu ett driftsresultat på mellan 2,1 och 2,6 miljarder kronor för 2024, inklusive dotterbolaget Widerøe.

Denna utveckling inom Norwegian kan påverka inte bara bolagets anställda och investerare, utan även passagerare och andra aktörer i flygbranschen. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om de potentiella konsekvenserna av dessa förändringar för ens egna ekonomi och resande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version