Kjetil André Aamodt och Terje Håkonsen överväger att sälja sina lyxiga bostäder på Bygdøy. Vinsten kan bli enorm.

Tidigare alpinisten Kjetil André Aamodt och tidigare snowboardåkaren Terje Håkonsen äger var sin bostad i en bostadsrättsförening på Admiral Børresens väg på Bygdøy i Oslo.

Nu överväger de att sälja den cirka sex tunnland stora strandfastigheten, enligt Dagens Næringsliv.

Aamodt betalade 13 miljoner kronor för en av bostäderna på Admiral Børresens väg tillbaka 2004, och köpte en annan för 17 miljoner kronor 2011. Håkonsen betalade 10,2 miljoner kronor för sin bostad, som ligger intill, tillbaka 2003.

– Det stämmer att vi överväger att sälja en, två eller tre lägenheter på Admiral Børresens väg, skriver Aamodt i ett sms till DN, och bekräftar att han och Håkonsen överväger att sälja bostaden som en helhet om det finns intresse för det.

Fastighetsmäklaren Nils Nordvik säger till tidningen att han tror att idrottsprofilerna kan få en betydande vinst för bostäderna om de säljs som en enhet.

– Den borde åtminstone ligga på över 200 miljoner kronor. Ligger du först raden vid havet, bör det åtminstone vara det, säger Nordvik till DN.

Kjetil André Aamodt är den manliga alpinisten med flest OS- och VM-medaljer genom historien, totalt 20. Terje Håkonsen tog å sin sida flera VM-titlar i halfpipe på 90-talet, förutom att ha varit en av de mest framstående snowboardåkarna i världen under en lång tid.

Med en fastighet emellan ligger bostaden till Ferd-arvingen Katharina Andresen.

Andresens fastighet krossade den norska bostadsprisrekorden när den köptes för 585 miljoner kronor i november 2023.

Andresen och hennes man har också ansökt om att bygga en underjordisk garageanläggning under stora delar av fastigheten.

Med köpet följde en långvarig tvist med Plan- och byggnadsetaten om flytbryggan utanför fastigheten är olaglig eller inte.

Tidigare i sommar hotades hon med vite om rivningen inte genomfördes. Byggtvisten kan göra Norges dyraste bostad ännu dyrare.

Katharina Andresen är dotter till Johan H. Andresen, och arvtagare till tobaksimperiet Tiedemanns tobaksfabrik och Ferd. Vid 29 års ålder är hon en av världens yngsta dollarmiljardärer, enligt Forbes.

Analys:
Kjetil André Aamodt och Terje Håkonsen överväger att sälja sina lyxiga bostäder på Bygdøy, vilket kan ge dem en enorm vinst. Med tanke på deras idrottsliga framgångar och fastigheternas attraktiva läge vid havet, kan försäljningen potentiellt generera över 200 miljoner kronor. Samtidigt jämförs deras granns rekordbostad, som köptes för 585 miljoner kronor av Katharina Andresen, vilket visar på den höga prisnivån för exklusiva fastigheter i området. Dessa transaktioner visar på den ekonomiska potentialen som finns inom fastighetsmarknaden och hur det kan påverka individernas ekonomiska situation och investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version