SalatMestern AS återkallar en mindre satsning av Äggsallad 180 gram efter upptäckt av räkor.

SalatMestern AS återkallar en satsning av Äggsallad 180 gram med hållbarhetsdatum 14.10.24 efter upptäckt av icke-deklarerade räkor i produkten. Foto: Tillverkaren / NTB

Detta gäller produkten med hållbarhetsdatum 14 oktober 2024 som har sålts i Rema 1000-butiker i Trondheim, Bergen och på Östlandet.

Av försiktighetsskäl och försiktighetsprincipen väljer SalatMestern AS att återkalla produkten, eftersom den kan leda till allergiska reaktioner för de som är allergiska mot skaldjur, enligt ett pressmeddelande.

Produkten tas bort från butikshyllorna. Konsumenter som har produkten med det aktuella hållbarhetsdatumet hemma uppmanas att kasta den eller lämna tillbaka den till butiken för återbetalning.

Publisering: 14 september 2024

Analys:
SalatMestern AS har beslutat att återkalla en satsning av Äggsallad på grund av fynd av icke-deklarerade räkor. Detta kan påverka kunder som är allergiska mot skaldjur och uppmanas att returnera produkten för återbetalning. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för att undvika eventuella allergiska reaktioner och säkerställa kundens hälsa och säkerhet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version