Investeringar i energisektorn påverkas av bränder i transformatorstationer – Expertanalys

Vid Kalvaträdet i Åsane rapporterades det om en brand i en soptunna strax efter klockan 19. Det finns möjlig risk för spridning till en transformatorkiosk, enligt 110-centralen.

BKK meddelade först på sina egna webbplatser att 309 kunder påverkades av fel i elnätet. Vid 19.40 hade antalet minskat till 49.

Det rapporteras om kraftig svart rök från platsen. Polisen uppmanar grannar att stänga fönster och dörrar eftersom det fortfarande är mycket rök i området.

Polisen skriver klockan 19.10 att det brinner i transformatorkiosken. Det finns inga indikationer på att branden sprider sig till andra byggnader.

– BKK har instruerat brandkåren att inte börja släcka eftersom det finns högspänning. Vi måste stänga av strömmen innan släckningsarbetet påbörjas, så nu skyddar vi omgivningen med vatten, säger vaktkommandör Jostein Steinsland Hauge.

BKK var på platsen klockan 19.38 enligt polisen.

Brandkåren rapporterar på X att “det brinner kraftigt”.

Rektorn vid Kalvatræet skole och Bergen kommun är rutinmässigt informerade, enligt polisen.

Analys: Bränder i transformatorstationer kan påverka energisektorn och därmed investeringar i branschen. Det är viktigt att ha kunskap om potentiella risker och hur man kan hantera sådana situationer för att skydda sina tillgångar och investeringar. Det är också viktigt att vara medveten om att händelser som dessa kan påverka samhället som helhet genom att orsaka strömavbrott och andra konsekvenser. Det är därför viktigt att följa utvecklingen och vara beredd på potentiella ekonomiska och finansiella konsekvenser av sådana händelser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version