Pharrell Williams och Chad Hugo från Neptunes är inte längre vänner – vad hände?

Pharrell Williams och Chad Hugo från Neptunes har varit vänner sedan gymnasiet, men i mars lämnade Chad in en varumärkesinvändning vid en federal tribunal, vilket har skapat en spricka mellan paret. Trots detta insisterade den framgångsrika låtskrivaren Pharrell på att han fortfarande önskar ‘det bästa’ för sin tidigare vän.

När det frågades om deras relation sa Pharrell till The Hollywood Reporter: ‘Jag önskar alltid honom det absolut bästa.’ När det gäller om de är på talvillkor, erkände den 13-faldiga Grammy-vinnaren att de inte var det. ‘Nej. Men jag älskar honom, och jag önskar alltid honom det absolut bästa,’ förklarade Williams.

Pharrell bekräftade också för tidningen att Chad hade gett röst åt sin egen karaktär i hans nya LEGO-animerade dokumentär Piece by Piece. Sprickan började när Chads juridiska team hävdade att Pharrell medvetet hade lämnat in varumärkesansökningar för sitt band N.E.R.D., sitt hotell Goodtime Hotel i Miami och mer utan att rådfråga Hugo, trots att han var ‘fullt medveten’ om att hans partner borde ha varit med som medägare.

När det gäller deras upphovsrätt avslöjade Williams att han har avvisat erbjudanden om att sälja rättigheterna till sin musikkatalog och insisterar på att det inte finns något belopp som skulle övertyga honom att göra det. ‘Att sälja är inget för mig. Det finns inget belopp för att sälja dina rättigheter. Inte för mig,’ sa han.

Hugos advokat Kenneth D. Freundlich berättade för Billboard att ‘genom att ignorera och utesluta [Hugo] från alla ansökningar som sökanden lämnat in för varumärket “The Neptunes” har sökanden begått bedrägeri vid säkrandet av varumärkena och agerat i dålig tro.’

Pharrells representant berättade för Billboard att Williams var ‘överraskad av denna’ stämning, eftersom han och hans team ‘har kontaktat flera gånger för att dela ägandet och administrationen av varumärket och kommer att fortsätta göra det.’ ‘Målet här var att se till att en tredje part inte får tag på varumärket och att garantera att Chad och Pharrell delar ägandet och administrationen,’ tillade representanten.

Sammanfattningsvis har det uppstått en konflikt mellan Pharrell Williams och Chad Hugo från Neptunes på grund av en varumärkesfråga och en påstådd brist på samarbete. Detta visar vikten av att tydligt kommunicera och samarbeta när det gäller affärsrelationer och upphovsrätt för att undvika framtida konflikter och rättsliga strider. Det är viktigt att vara transparent och respektfull i alla affärsavtal för att säkerställa en sund och hållbar relation mellan parterna. Detta var en markgrabbing i en långvarig tvist som ännu inte har lösts. Enligt Hugos juridiska team försökte Pharrells företag PW IP Holdings LLC tre gånger under 2022 att varumärka namnet The Neptunes för streamingändamål; musikvideor och tillhörande innehåll; och live shower, rapporterade Billboard. Pharrell använder företaget PW IP Holdings LLC för andra affärsföretag inklusive hans musikaliska grupp N.E.R.D.; hans hotell, The Goodtime Hotel: South Beach Miami Hotel; och andra varumärken han har godkänt. ‘Ingenting, vare sig skriftligt eller muntligt, gav Williams eller [PW IP Holdings] ensidig auktoritet att registrera varumärkena,’ sa Hugos advokater till domstolen och noterade att Pharrell och hans team ‘återkommande’ har blivit flaggade om frågan. Hugo’s legal team sa att Pharrells affärsassocierade har presenterat Hugo med ‘besvärliga affärsvillkor’ när det gäller kontroll och ekonomi. Innan han slog igenom som soloartist bildade Pharrell och Hugo – som bildade en vänskap som barn – ett produktionsteam som var ansvarigt för ett antal pophits för mer än två decennier sedan. I juni 2002 blev paret utsedd till Songwriters Hall of Fame, vilket Pharrell kallade ‘en stor ära’, enligt Revolt TV. ‘Den enorma känslan av tacksamhet som jag känner tar förmodligen över allt i form av att vara i det,’ sa Pharrell i en röd matta-intervju. ‘Jag misslyckas med det för att jag alltid har fördröjda reaktioner, så om två till tre dagar kommer jag att tänka, wow, jag var verkligen i rummet med Eurythmics och Ronald Isley. Det kommer förmodligen att träffa mig vid det tillfället, men just nu är det typ av som, “Åh, wow.” Dailymail.com har kontaktat Pharrells representanter för kommentar om denna historia.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version