“Monsieur Venus” på Folkteatern i Göteborg – En Kabaréartad Feministisk Moralitet

Tänk dig en blandning av “Cabaret” och “My Fair Lady” kryddad med fransk konstnärsromantik från sent 1800-tal och en touch av “La Bohème”. Då får du en skvader som liknar “Monsieur Venus” som just nu spelas på Folkteatern i Göteborg.

Dramatikern och regissören Malin Axelsson tar oss med på en resa genom den franska författaren Rachildes verk, särskilt romanen “Monsieur Venus”, som har omarbetats till en kabaréartad, feministisk moralitet om kön och rollöverskridanden. Rachildes liv, som sträckte sig från 1860 till 1953, var präglat av dekadens och syftade till att chockera läsaren med beskrivningar av sexuella maktspel, homosexualitet och drogad vällust.

Analyserat: “Monsieur Venus” på Folkteatern i Göteborg är en unik teaterföreställning som tar upp viktiga teman som kön och rollöverskridanden. Genom att utforska Rachildes verk ger föreställningen en ny och spännande syn på feministisk teater och konstnärlig utforskning. Det är definitivt värt att se för alla som är intresserade av att utforska gränserna för konst och samhälle.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version