Elon Musks rymdföretag SpaceX och ChatGPT-skaparen OpenAI toppar den nya listan över de sju starkaste företagen utanför börsen.

Tek-jättarna på Wall Street kallas ofta “Magnificent 7”. Nu har företaget Forge Global skapat en lista över sju innovativa jättar utanför börsen: “The Private Magnificent 7”.

Forge Global erbjuder marknadsplatssteknologi och handel med privata företag och värdepapper, och har baserat listan på sina egna data.

Företagen på listan är:
– SpaceX (rymdfart och försvar)
– OpenAI (data och artificiell intelligens)
– Stripe (fintech och betalningar)
– Databricks (data och artificiell intelligens)
– Fanatics (mode och skönhet)
– Scale AI (IT och HR)
– Rippling (IT och HR)

Enligt Forge har de sju privata företagen presterat 16,9% bättre än de sju noterade jättarna det senaste året. Dessa företag har en sammanlagd värdering på 473 miljarder dollar och delar det gemensamt att de har riskkapital i ryggen, har haft hög tillväxt och varit motståndskraftiga under den senaste marknadscykeln.

Forge tror att dessa företag speglar de nuvarande och framväxande teman inom privat investering, enligt Forge-chefen Kelly Rodriques i ett pressmeddelande.

När det gäller de ursprungliga “Magnificent 7” på Wall Street, såg det ut så här på onsdagen:
– Apple: +1,16%
– Microsoft: +2,13%
– Amazon: +2,77%
– Alphabet (Google): +1,43%
– Meta Platforms (Facebook): +1,39%
– Nvidia: +8,15%
– Tesla: +0,87%

Analyserat och sammanfattat, dessa privata företag utanför börsen presterar bättre än de noterade jättarna och erbjuder en spännande möjlighet för investerare att diversifiera sina portföljer och dra nytta av den snabbväxande teknologi- och innovationssektorn. Det kan vara värt att överväga att inkludera dessa företag i sin investeringsstrategi för att potentiellt öka avkastningen och dra nytta av den fortsatta tillväxten inom dessa sektorer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version