Egendomen vid Oslofjorden med en strandlinje på 200 meter har stått tom sedan 2011. Nu säljs den – utan något fastställt pris.

Efter flera år av möten med byggare och Frogn kommun har Fagforbundet beslutat att sälja det som en gång var en praktfull egendom vid Drøbaksundet.

Egendomen är på 94 mål. Den består av ett hotell och 18 stugor med havsutsikt och privat badstrand. Egendomen har stått tom i tretton år sedan förbundet lade ned driften 2011.

Det var Norsk Postforbund som köpte egendomen 1932. Förbundet, som senare blev Postkom, använde platsen som semesterhem för sina anställda. 2011 lades verksamheten ned på grund av en krävande ekonomisk situation.

Egendomen säljs nu utan något fastställt pris. Mäklaren Robert Fjelli på Hadrian Eiendom säger till E24 att priset som diskuteras med intressenter ligger på 50 till 60 miljoner.

Fagforbundet fusionerade med Postkom 2020 och sedan dess har förbundet avstått från att driva platsen vidare.

Pengarna från försäljningen kommer att gå till förbundets “krisfond”. De senaste åren har förbundet fått klagomål på att egendomen är en “bedrövlig syn”. Fönster är krossade och annan skadegörelse har skett på flera platser på egendomen.

Delen av egendomen är reglerad för näring. Tidigare ville Postforbundet ha en ny reglering till bostäder och fritidsbostäder för att öka värdet, men det har inte skett.

Det är också svårt att nå hotellet och stugorna med bil. En större väg har varit önskad, men finansieringen har saknats för projektet.

Sammanfattningsvis har denna egendom varit föremål för diskussion och möten under många år, och nu är den äntligen till salu utan något fastställt pris. Detta kan påverka både den lokala ekonomin och potentiella köpares portföljer. Det är viktigt att följa denna försäljning och dess effekter på marknaden för att fatta välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version