Jane’s Addiction avbryter sin turné efter en incident där ledande sångare Perry Farrell slog gitarristen Dave Navarro under en konsert i Boston på fredagen. Bandet meddelade beslutet till sina fans på Instagram lördag kväll. ‘Vi vill uttrycka en hjärtlig önskan om ursäkt till våra fans för händelserna som utspelade sig igår kväll,’ stod det i notisen. ‘Som ett resultat kommer vi att ställa in morgondagens show i Bridgeport.’ De meddelade även att konsertbesökarna skulle få full återbetalning, innan de avslutade med ‘Tack, Jane’s Addiction.’

Inlägget kom timmar efter att Farrells fru bröt sin tystnad efter att hennes man attackerade sin ledgitarrist, och påstod att frontmannen var upprörd över att bli ‘överröstad’ av bandmedlemmarna som spelade för högt. Farrells fru, Etty Lau, tog till Instagram för att dela sin makes sida av historien efter att han kritiserades för att kroppskontrollera och slå gitarristen Dave Navarro på scenen på fredagskvällen. ‘Istället för att spekulera, tänkte jag posta en första persons redogörelse för vad som hände på scenen,’ skrev hon. Lau sa att Farrell har kämpat med ‘tinnitus och ont i halsen varje kväll’ som har påverkat hans röst, och att han ‘kände att scenens volym var extremt hög och hans röst drunknade av bandet.’ Lau sa att det hade funnits ‘spänningar och fientlighet mellan bandmedlemmarna’, men ansåg att det inte alltid var en dålig sak eftersom det också var ‘magin som gjorde bandet så dynamiskt.’ Men på fredagskvällen sa Lau att hennes man nådde brytpunkten efter att han blev hånad av fans som inte kunde höra honom. ‘När publiken på första raden började klaga till Perry och svära åt honom att bandet spelade för högt och att de inte kunde höra honom, tappade Perry det,’ sa Lau.

Deltagare säger att Farrell verkade vara kraftigt berusad på fredagskvällens show, med andra som hävdade att det låg långt ifrån en ovanlig syn för frontmannen som är känd för att dricka flaskor vin på scenen. Fansen sa att spänningarna började stiga under bandets tolkning av ‘Mountain Song’, och när de kom till ‘Ocean Size’ tre låtar senare, kokade Farrell. ‘Bandet började låten Ocean innan Perry var redo och gjorde avräkningen,’ sa Lau. ‘Scenens volym var så hög vid det tillfället att Perry inte kunde höra förbi smällen och vibrationen från instrumenten och vid låtens slut, sjöng han inte, han skrek bara för att höras.’

Lau avslutade sitt Instagram-inlägg med en pik om ‘vem som vann fighten’, och påstod att basisten Eric Avery kom ut som segrare när han aggressivt konfronterade Farrell. ‘Medan Dave (Navarro) höll Perry på avstånd för att de-eskalera situationen, rusade Dan (Cleary, en bandtekniker) över för att också de-eskalera genom att hålla tillbaka Perry,’ skrev Lau. ‘Dave gick iväg för att ta av sig gitarran.’ Perry Farrells utbrott på scenen – en analys av det senaste tumultet inom musikvärlden

Perry Farrells senaste uppträdande på scenen har skapat rubriker och oro bland fans och kritiker. Under en konsert i Boston eskalerade en dispyt mellan Farrell och Dave Navarro till en fysisk konfrontation, vilket resulterade i att bandet Jane’s Addiction tvingades avsluta showen tidigt.

Ögonvittnen beskrev händelsen som dramatisk, med Farrell som började skrika på Navarro mitt under låten “Mountain Song”, och situationen förvärrades under “Ocean Size”. Farrells beteende var inte obemärkt, med rapporter om att han hade med sig en stor flaska vin under hela kvällen och att stämningen mellan honom, Navarro och basisten Eric Avery verkade vara spänd.

Detta incident inträffade bara en vecka efter att bandet spelade i New York som en del av en återförenings turné efter 14 års uppehåll. Under dessa konserter i New York avslöjade Farrell att han hade problem med sin röst och att det fanns en spänning mellan bandmedlemmarna.

Kritiker har kommenterat att Farrells prestation var långt ifrån perfekt och att hans beteende på scenen var oroande. Efter att ha druckit från en hel flaska vin började han babbla nonsens och tappa tråden under framträdandet, vilket tvingade Navarro att ingripa för att rädda showen.

Sammanfattningsvis verkar det som att Farrells problem med alkohol och bristande samarbete med bandmedlemmarna har påverkat både konsertupplevelsen och bandets framtid. Det är viktigt att hålla ett öga på sådana händelser inom musikbranschen, då de kan ha långtgående konsekvenser för både artisternas karriär och fansens lojalitet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version