Världens bästa investeringschef och finansmarknadsjournalist – lär dig allt om den senaste händelsen vid Kalvatræet i Åsane!

I en spännande utveckling vid Kalvatræet i Åsane inträffade en brand i ett sopkärl strax efter klockan 19. En transformatorkiosk kan vara i fara för spridning, enligt 110-centralen.

Initialt rapporterade BKK på sina egna webbplatser att 309 kunder påverkades av ett fel i elnätet. Vid 19.40 hade antalet minskat till 49.

Det rapporteras om kraftig svart rök på platsen. Polisen uppmanar grannar att stänga fönster och dörrar eftersom det fortfarande finns mycket rök i området.

Vid 19.10 skrev polisen att det brinner i transformatorkiosken. Det finns ingen risk för spridning till andra hus.

BKK har instruerat brandkåren att inte börja släcka elden eftersom det är högspänning. Strömmen måste stängas av innan släckningen kan påbörjas. Brandkåren står nu och skyddar omgivningen med vatten, enligt vaktkommandör Jostein Steinsland Hauge.

BKK var på platsen kl 19.38 enligt polisen.

Brandkåren rapporterar på X att “det brinner kraftigt”.

Rektorn vid Kalvatræet skola och Bergen kommun har rutinmässigt underrättats, enligt polisen.

Analyserat och förenklat: En brand bröt ut vid Kalvatræet i Åsane vilket påverkade elnätet och ledde till åtgärder för att förhindra spridning. Myndigheterna arbetar aktivt för att hantera situationen och informera berörda parter. Det är viktigt att följa anvisningar och vara medveten om eventuella risker i området.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version