Marius Borg Høibys försvarare överväger att anmäla Se og Hør efter publiceringen av ljudupptagningar, meddelar Øyvind Bratlien till TV 2.

Enligt Bratlien har Høiby spelat in samtalet, men aldrig skickat det till någon. Därför borde det inte vara möjligt för Se og Hør att få tag på det på ett lagligt sätt. Det finns därmed anledning att ifrågasätta flera aspekter av lagligheten kring detta. Vi överväger därför att göra en anmälan, säger Bratlien till TV 2.

Inspelningen har erhållits på “normalt journalistiskt sätt”, säger redaktören Ulf André Andersen på Se og Hør till TV 2. Han vill inte kommentera Bratliens uttalande mer än så.

Det var under tisdagen denna vecka som veckotidningen publicerade ljudupptagningen av det som sägs vara delar av ett förebyggande samtal mellan polisen och Høiby. Polisen har tidigare sagt att inspelningen var helt okänd för dem.

Høiby greps återigen sent på fredagskvällen för brott mot besöksförbudet mot den kränkta kvinnan efter händelsen den 4 augusti. Polisen motiverade gripandet med att de ansåg att det fanns risk för återfall. Han släpptes på lördagen.

Enligt Bratlien nekar Høiby till brott mot besöksförbudet. Polisen har meddelat att Høiby har vägrat att förklara sig, något som Bratlien har hävdat inte stämmer.

Genom denna analys kan vi se att situationen kring Marius Borg Høibys ljudupptagning och pågående rättsliga process är komplicerad och kan ha långtgående konsekvenser för hans rykte och eventuella rättsliga åtgärder. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant för att förstå hur det kan påverka både honom och andra inblandade parter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version