Patric Åslund drabbad av körtelfeber – Hur påverkar det Djurgårdens framtid?

Patric Åslund köptes för närmare tio miljoner kronor och anslöt till klubben för drygt två månader sedan. Efter endast 251 minuters spel i allsvenskan har han drabbats av körtelfeber. Symtombilden kommer att avgöra återhämtningen, enligt naprapaten Kalle Barrling.

22-åringen imponerade förra året när han hjälpte Västerås SK att avancera till allsvenskan. Djurgården visade stort intresse för mittfältaren och vann kampen om honom, med villkoret att han skulle spela vårsäsongen med VSK.

Trots att Åslund var en nyckelspelare för Kalle Karlsson har speltiden hos Djurgården varit begränsad. Efter åtta omgångar har han startat tre matcher och bytts in i tre, men har ännu inte spelat en hel match trots att han gjort två mål.

Inför mötet med Mjällby meddelar Djurgården att Åslund kommer att vara borta från spel på obestämd tid på grund av körtelfeber. Återhämtningstiden är oklar och beror på symtombilden, enligt naprapaten Kalle Barrling.

Åslund var utlånad till Motala AIF i division ett så sent som 2022. Situationen är osäker, och det återstår att se hur Djurgården kommer att klara sig utan honom i kommande matcher.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version