Investment Manager: Presidentkandidaten kritiserar handelsstopp i Trump-aktien

Presidentkandidaten Donald Trump har varit i rampljuset igen efter att han på en presskonferens på fredagskvällen betonade att han inte skulle sälja sina aktier i Trump Media & Technology (DJT), vilket fick aktien att skjuta i höjden.

Aktien ökade så mycket att Nasdaqs automatiska system införde en 5-minuters handelsstopp i aktien två gånger. Detta uppskattades inte av Trump.

– Varför stoppar Nasdaq handeln i DJT? Vilken rätt har de att göra det? De har gjort det två gånger idag. Vad händer?, skrev Trump på Truth Social på fredagskvällen.

Han fortsatte med att ifrågasätta om de tog order från SEC, den amerikanska börs- och finansinspektionen, som han anser skjutit upp börsnoteringen av DJT av politiska skäl.

En talesperson för Nasdaq betonar att handelsstopp i enskilda aktier, även kända som “limit up/limit down”, är en marknadsåtgärd som alla amerikanska börser är skyldiga att ha enligt SEC. Samtidigt understryker börsen att mekanismen är utformad för att skydda både företag och investerare genom att minimera stora marknadsrörelser i enskilda aktier eller över olika marknader.

Analys:

Den här händelsen visar tydligt hur politiska uttalanden kan påverka finansmarknaden och aktiekurser. Genom att förstå hur politiska beslut och uttalanden kan påverka enskilda aktier, kan investerare vara bättre rustade för att fatta informerade beslut om sina investeringar. Att hålla sig informerad om politiska händelser och deras påverkan på finansmarknaden kan vara avgörande för att skydda och öka ens förmögenhet. Genom att vara medveten om sådana händelser kan man också dra nytta av möjligheter som kan uppstå på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version