Misstänkt mordförsök på Donald Trump – FBI ger fler detaljer

Den misstänkte gärningsmannen befann sig invid golfbanan i West Palm Beach i tolv timmar inför expresidentens golfrunda innan han upptäcktes av Secret Service. Det framkommer när polis och åklagare ger fler detaljer om söndagens troliga mordförsök på Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Polis, åklagare och Secret Service höll en intensiv presskonferens sent på måndagen i West Palm Beach om utvecklingen kring det troliga mordförsöket på expresident Donald Trump. Den federala polisen FBI:s representant Jeffrie Veltri konstaterade att åtal väntar och att man därför inte kan berätta om alla detaljer. Han slog också fast att den gripne mannen inte avfyrade några skott, vare sig mot livvakterna eller i riktning mot expresidenten Trump. FBI-agenten sade sedan att sju vittnen – vänner och tidigare arbetskamrater – har förhörts.

Samtidigt framkom uppgifter från FBI att den anklagade mannens mobiltelefon visat att han troligen befann sig invid golfanläggningen i tolv timmar innan livvakterna upptäckte hans vapen. Presskonferensen styrdes av den lokale sheriffen Ric Bradshaw från West Palm Beachs polisdistrikt där Trumps golfbana ligger. Inför ett stort pressuppbåd manade Bradshaw, som kommit att bli rikskänd efter den misstänkta mordkomplotten, journalisterna att ställa sina frågor lugnt och sansat.

Med på presskonferensen var också livvaktsstyrkan Secret Service nytillträdde chef Ronald Rowe, som konstaterade att hans medarbetare genomfört ett bra jobb att skydda den förre presidenten. – Samarbetet med polisen i West Palm Beach har varit utmärkt, sade Rowe och konstaterade att Trumps golfrunda “inte fanns med på Trumps officiella schema.

Analys:
En intensiv presskonferens hölls om det misstänkta mordförsöket på Donald Trump, där FBI och andra myndigheter gav fler detaljer. Den misstänkte gärningsmannen höll sig nära golfbanan innan han upptäcktes av Secret Service. FBI-agenten betonade att mannen inte avfyrade några skott och att vittnen har förhörts. Det framkom även att mannen var på plats i tolv timmar innan han upptäcktes. Sheriffen Ric Bradshaw och Secret Service-chef Ronald Rowe berömde samarbetet och insatsen för att skydda Trump. Detta incidenten visar på vikten av säkerhet och att vara vaksam i alla situationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version