Mariah Carey har laddat sin New York-penthouse med flera multimiljonerhypotek på 18,6 miljoner dollar som fortfarande är utestående – 10,6 miljoner dollar av vilka var i kontant avans. Kanske är det hennes rapporterade extravaganta miljon-dollar-spenderingsvanor som är anledningen till att hon behöver dessa enorma insprutningar av kontanter, även om hennes nettovärde uppskattas till 350 miljoner dollar. Hon rapporteras blåsa en ‘ohyggligt dyr’ summa på designerkläder, presenter och champagne.

Hon köpte sin Tribeca-lägenhet för 9 miljoner dollar kontant i juni 1999 genom ett företag Franklin Views LLC som hennes affärschef satte upp. Hon köpte penthouset och lägenheten nedan, sedan sammankopplade dem. I februari 2009 tog hon ut ett 8 miljoner dollar bolån hos JPMorgan Chase Bank. Sedan, i maj 2015, lånade Carey – eller Mimi som hon är känd för fans – ytterligare 2,6 miljoner dollar med City National Bank, som kallas ‘Bank to the Stars’ för att erbjuda stora lån till låga räntor till högkvalitativa kunder.

I april 2018 ökades det 17,6 miljoner dollar stora lånet till 18,6 miljoner dollar med 1 022 478 dollar avancerade till sångerskan. Så totalt lånade hon 18,6 miljoner dollar från JP Morgan Chase och 2,6 miljoner dollar från City National Bank. Även om den mindre summan betalades av i oktober 2016.

Mariah Carey, som inte har släppt ett album sedan 2018, ska börja sin 20-stads Mariah Carey Christmas turné i Highland, Kalifornien, den 6 november. Det kulminerar i Brooklyn, New York, den 17 december och hon börjar en vistelse på Park MGM i Las Vegas den 31 januari. Biljetter till hennes turné går för över 2 700 dollar.

En analys av Mariah Careys ekonomi och fastighetsinvesteringar visar på en intressant trend. Trots hennes enorma nettovärde och framgångsrika karriär, har hon tagit ut flera stora lån för att finansiera sina fastighetsköp och livsstil. Det verkar som att hennes inkomster är cykliska, med höjdpunkter under julen på grund av hennes populära jullåt. Genom att använda sig av lån har hon kunnat dra nytta av fastigheternas ökade värde och fortsätter att investera i sin Tribeca-lägenhet, som nu värderas till mellan 30 och 35 miljoner dollar. Trots vissa ekonomiska utmaningar är det tydligt att Mariah Carey har lyckats skapa en betydande förmögenhet och fortsätter att vara en framgångsrik artist och affärskvinna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version