Tupperware Brands förbereder sig för en eventuell konkurs – Aktie i fritt fall

Tupperware Brands, ett företag som har funnits sedan 1946, ryktas nu vara på väg mot konkurs. Enligt anonyma källor som Bloomberg har talat med planerar företaget att ansöka om konkursbeskydd denna vecka efter att ha brutit sina lånevillkor och säkrat juridisk och finansiell rådgivning.

Aktien tog en stor smäll på Wall Street när nyheten kom ut, och föll med hela 57,5 procent. Fallet fortsatte även efter handelsstoppet.

Tupperware Brands har en skuld på cirka 700 miljoner dollar (7,4 miljarder kronor) och har tidigare i år misslyckats med att uppfylla sina lånevillkor, trots att man kom överens med långivarna om justeringar. Nu ser det ut som att företaget kan tvingas ta det drastiska steget att gå till skifteretten.

Även om planen ännu inte har bekräftats av Tupperware Brands själva, har ryktena skapat oro på marknaden. Företaget har haft ekonomiska problem det senaste året, och i april förra året var man nära att hamna i akut likviditetskris.

Det är viktigt att hålla koll på utvecklingen kring Tupperware Brands och dess potentiella konkurs, då det kan påverka aktieägare och investerare på olika sätt. Det är alltid bra att vara medveten om de finansiella risker som finns i marknaden och att vara förberedd på olika scenarier som kan påverka ens investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version