Aker Horizons byter VD: Hur påverkar det framtiden för förnybar energiinvesteringar?

Tidigare idag meddelades det att Kristian Røkke lämnar sin roll som VD för Aker Horizons och blir istället styrelseordförande. Den nya VD:n blir Lars Sperre, tidigare toppchef på Norske Skog, från och med den 1 oktober.

Aker Horizons har haft det tufft på Oslo Börs de senaste åren, precis som många andra förnybar energiföretag. Sedan årsskiftet har aktien sjunkit med över 40 procent. Kristian Røkke förnekar att aktiens nedgång de senaste sex månaderna har något att göra med hans avgång.

Styrelseordförande Øyvind Eriksen säger att Kristian tidigare signalerade att han var öppen för en avlösning från sitt operativa ansvar och dagliga arbete. Lars Sperre föreslås som ny vice styrelseordförande.

Aker Horizons är en del av Kjell Inge Røkkes Aker-grupp och är ett grönt investeringsbolag med fokus på förnybar energi. Bolaget har satsat på bland annat koldioxidinfångning genom Aker Carbon Capture, samt sol- och vindprojekt genom Mainstream. De har också investeringar inom vätgas- och ammoniakkområdet i Norge.

Enligt Øyvind Eriksen genomför Aker Horizons en snabb och riktig förändring i sin ledningsgrupp, med tanke på de betydande möjligheterna på marknaden för investeringar i förnybar energi.

Lars Sperre har tidigare haft flera höga befattningar på Norske Skog och har bland annat lett företaget genom dess kris. Han tar med sig betydande erfarenhet från industriutveckling, förverkligande av projekt inom förnybar energi och det gröna skiftet till sin nya roll på Aker Horizons. Erfarenheter från kapitalmarknadsarbetet på Norske Skog förväntas också vara till nytta.

Genom denna förändring i ledningen kan Aker Horizons möta de framtida utmaningarna och fortsätta sin satsning på förnybar energiinvesteringar på ett effektivt sätt. Detta kan påverka marknaden för förnybar energi och skapa möjligheter för investerare att vara delaktiga i denna växande sektor.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version