Investeringsexperter förutspår ett “dubbelskär” i USA på onsdag – hur påverkar det marknaden?

Marknaden prissätter nu in en 65-procentig chans för en “dubbelskär” i USA på onsdag. De tre huvudsakliga USA-indexen är ungefär oförändrade på tisdagen.

Onsdag kväll kommer Federal Reserves räntebeslut. Förväntningarna är att en efterlängtad räntesänkning kommer, men experterna är oense om hur stor sänkningen kommer att vara. Vissa tror på ett “trippekutt”.

Marknaden prissätter för närvarande in en 65-procentig chans för ett “dubbelskär”, en sänkning med 0,5 procentenheter. Beslutet kompliceras av blandade signaler om ekonomisk aktivitet och en försvagande arbetsmarknad.

Populära aktier som Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta, Tesla och Nvidia rör sig olika på Wall Street. Intel-aktien steg efter löften från Biden-administrationen och planer om att göra sin stöpevirksomhet till en oberoende enhet.

Tupperware-aktien handelsstoppades på grund av regulatoriska bekymmer, medan vaksineproducenten Moderna stiger efter godkännande av en uppdaterad Covid-19-vaccin i Kanada.

Denna information är viktig för investerare och vanliga människor att förstå hur marknaden påverkas av räntebeslut och andra händelser. Det kan påverka deras ekonomi och beslut om investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version