Investor Christen Sveaas utvidar nu sin rättsliga tvist med mäklarhuset Pareto Securities angående värdena i Solstad Offshore. En dom från Oslo tingrett den 2 september visar att Pareto också har fått stämningsansökningar angående refinansieringen av offshorerederiet. Pareto Securities bekräftar att de har mottagit stämningsansökan och hävdar att de inte ser något grund för den. Oslo tingrett har beslutat att inte stoppa rättsprocessen, vilket utökar antalet aktörer som Kistefos kommer att ta till domstol i striden om pengar och makt i Solstad.

I tvisten har en refinansiering varit central, specifikt vem som bör äga hur mycket i ett nytt bolag. Sveaas anser att aktieägarna har blivit ojämnt behandlade till fördel för Kjell Inge Røkkes Aker i omstruktureringen av Solstad. Kistefos har bjudit in medaktieägare i Solstad att delta i gruppsöksmålet och kommer att driva det oavsett.

I slutändan kan denna rättsliga tvist påverka aktieägare och investerare i Solstad Offshore och Aker Capital samt ge insikt i hur strategiska beslut och ekonomiska transaktioner kan påverka aktiekurser och företagsvärden. Det är viktigt att följa utvecklingen i denna tvist för att förstå dess potentiella konsekvenser för enskilda investeringar och ekonomiska intressen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version