Plantasjen stenger nettbutikken – Ratos eier Plantasjen og har søkt rekonstruksjon

Plantasjen, en populær butikkjede for hageentusiaster, har bestemt seg for å stenge nettbutikken sin. Dette kommer etter at selskapet, som eies av det svenske oppkjøpsfondet Ratos, har slitt økonomisk og nylig søkte rekonstruksjon for butikkene sine i Norge, Sverige og Finland. Det ble også varslet at antallet butikker skulle reduseres.

Selv om nettbutikken er stengt, vil alle mottatte bestillinger fortsatt bli håndtert som normalt. Men det vil ikke lenger være mulig å legge inn nye bestillinger på nett. Fysiske butikker vil fortsatt holde åpent som vanlig, ifølge Plantasjen.

En trist nyhet for mange kunder, som Jonas Mikkel Sullivan, som besøkte en av Plantasjen-butikkene i Oslo og uttrykte sin bekymring for at den lokale butikken hans kunne bli berørt av nedskaleringen. Plantasjen har planer om å redusere antall butikker, optimalisere leiekontraktene og gjøre organisatoriske tilpasninger.

Bakgrunnen for rekonstruksjonen er høy inflasjon som har økt kostnadene og redusert kjøpekraften blant forbrukerne. Plantasjen har tidligere gjennomført store kostnadskutt for å møte utfordringene i markedet.

Med 121 butikker i Norge, Sverige og Finland, og med omtrent 2.400 ansatte og sesongarbeidere, har Plantasjen en lang historie som startet for over 35 år siden i Norge. Selskapet ble kjøpt opp av Ratos for 1,2 milliarder kroner i 2016.

Denne nedskaleringen kan ha en stor innvirkning på både kunder og ansatte, og det er viktig å følge med på utviklingen og tilpasse seg endringene i markedet for å sikre økonomisk stabilitet og bærekraft for fremtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version