Investeringsexpertens granskning av miljöbrottsskandalen hos NMT Think Pink

Allt började med två Facebookgrupper som kritiserade företagets sopanläggningar. Vd Bella Nilsson anlitade experter för att undersöka motståndet. Enligt polisutredningen begärdes allmänhetens klagomål och en miljökonsult vid WSP misstänks för medhjälp till miljöbrott.

Bella Nilsson förnekar anklagelserna och hävdar att motståndet mot henne var baserat på falska uppgifter. Efter en granskning av grannen som polisanmälde verksamheten drogs slutsatsen att han låg bakom kritiken.

Tommy Lindström, tidigare Rikskriminalpolischef, menar att det fanns egenintresse bakom klagomålen och att kartläggningen var legitim. Trots avsaknad av bevis kopplades grannen till Facebookgruppen.

Rättskonsulterna och en frilansjournalist anlitades för att undersöka motståndet. Mannen bakom aliaset belystes, och han och hans familj är nu målsägande i miljöbrottsmålet mot företaget.

I tingsrätten begär mannen och hans familj skadestånd från de huvudmisstänkta. Rättegången pågår till juni 2025, och flera personer är misstänkta för miljöbrott.

Sammanfattningsvis har NMT Think Pink hamnat i en stor miljöbrottsskandal som involverar granskning, polisanmälningar och rättsliga processer. Det är ett påminnelse om vikten av ansvarsfull hantering av avfall och företagsverksamhet för att undvika konsekvenser som dessa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version