SAS och BRA tecknar avtal värt över 6,2 miljarder kronor – Expertanalyser

Flygbolaget SAS har nyligen ingått ett avtal med Braathens Regional Airlines (BRA) värt över 6,2 miljarder kronor. Det här är en betydande affär som kommer att påverka den svenska flygmarknaden på flera sätt. Enligt en pressrelease kommer BRA att flyga på uppdrag av SAS från och med nästa år, med Arlanda-flygplatsen som bas istället för Bromma-flygplatsen.

Avtalen sträcker sig över sju år och detta samarbete kommer att stärka den inrikes flygtrafiken i Sverige. Det är en strategisk affär som kommer att gynna båda parter och öka deras närvaro på marknaden.

Det är också intressant att notera att Braathens Safe, som var nära konkurs, blev förvärvat av SAS redan år 2001. BRA har sedan dess varit helägt av Per G. Braathens investeringsselskap Braganza. Denna affär markerar en ny era för de båda flygbolagen och kommer sannolikt att påverka flygmarknaden i Sverige på lång sikt.

Genom detta samarbete kommer SAS och BRA att kunna erbjuda bättre service och ökad tillgänglighet för resenärer. Det är en spännande utveckling som kan öppna upp nya möjligheter för investerare och marknadsaktörer att dra nytta av den ökade konkurrensen och förbättrade tjänsterna inom flygbranschen. Det är definitivt värt att följa med i hur detta avtal kommer att påverka marknaden och de potentiella investeringsmöjligheterna som kan uppstå som en följd av detta samarbete.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version