Det amerikanska marknaden prissätter in en 67 procents chans för en “dubbelsänkning” i USA på onsdagskvällen. På tisdag stiger de tre indexen på New York-börsen från start.

Bildkälla: Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: Mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad: Just nu

Del länk
Del på Facebook
Del med e-post

Artikeln uppdateras under handelsdagen… De tre ledande indexen på New York-börsen öppnar upp på tisdag. Så här ser det ut på Wall Street i öppningsminuterna:

– Nasdaq: upp 0,67 procent
– S&P500: upp 0,36 procent
– Dow Jones: upp 0,15 procent

På onsdagskvällen norsk tid kommer räntebeslutet från USA: s centralbank Federal Reserve. Marknaden förväntar sig nu att en efterlängtad räntesänkning kommer, men experterna är oense om hur stor sänkningen kommer att bli. Alltså om det blir en enkel sänkning eller en dubbel.

Vissa anser också att en “tripplad sänkning” är det rätta beslutet. På måndag uppmanade flera demokratiska senatorer i USA centralbanken att sänka räntan med hela 0,75 procentenheter vid räntemötet på onsdag.

Marknaden prissätter för närvarande in en 67 procents chans för att Fed går för en dubbel sänkning och sänker räntan med 0,5 procentenheter, enligt CME Groups Fed Watch Tool.

– Beslutet kompliceras av motstridiga signaler om solid ekonomisk aktivitet, men en försämrad arbetsmarknad, säger Seema Shah från Principal Asset Management till CNBC.
– Sällan har marknadsförväntningarna varit så splittrade, så tätt inpå ett räntemöte, tillägger hon.

Så här ser det ut för några av de mest populära aktierna på Wall Street på tisdag:

– Apple faller 0,26 procent
– Alphabet stiger 0,85 procent
– Microsoft stiger 1,82 procent
– Amazon stiger 1,87 procent
– Meta öppnar upp 0,93 procent
– Tesla stiger 2,41 procent
– Nvidia stiger 3,97 procent

Intel-aktien stiger 2,73 procent efter öppning på tisdagen. Detta sker efter att företaget meddelade planer om att göra sin gjuteriverksamhet till en oberoende enhet, med en egen styrelse och möjlighet att hämta extern kapital.

I tillägg har Biden-administrationen gett företaget upp till tre miljarder dollar i stöd genom Chips Act.

Tupperware-aktien har handelsstoppats på grund av “regulatorisk oro”, enligt NYSE-börsen. Detta sker efter börskraschen på måndagskvällen. Företaget har funnits sedan 1946. Men rykten gör gällande att företaget nu är på väg mot konkurs.

Analys:
I denna artikel diskuteras det om den förväntade räntesänkningen från USA: s centralbank Federal Reserve och hur marknaden prissätter in en 67 procents chans för ett dubbelkutt. Detta kan påverka investerare och marknadsaktörer genom att skapa osäkerhet och volatilitet på marknaden. Därför är det viktigt för investerare att vara medvetna om dessa händelser och hur de kan påverka deras finansiella beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version