Det finansielle markedet prissätter in en 65-procentig chans för en “dubbelräntesänkning” i USA på onsdag kväll. På tisdagen stiger de tre indexen på New York-börsen.

Wall Street ser ut såhär klockan 16:45 norsk tid:
– Nasdaq: upp 0,90 procent
– S&P500: upp 0,55 procent
– Dow Jones: upp 0,38 procent

På onsdag kväll norsk tid kommer räntebeslutet från USA: s centralbank Federal Reserve. Marknaden förväntar sig nu att en efterlängtad räntesänkning kommer att ske, men experterna är oense om hur stor sänkningen kommer att bli. Vissa tror på en enkel sänkning medan andra tror på en “dubbelsänkning”.

Marknaden prissätter för närvarande in en 65-procentig chans för att Fed kommer att gå för en dubbelsänkning och sänka räntan med 0,5 procentenheter, enligt CME Groups Fed Watch Tool.

Analytikern Seema Shah från Principal Asset Management säger att beslutet kompliceras av motstridiga signaler om en stark ekonomisk aktivitet men en försvagad arbetsmarknad. Hon nämner att förväntningarna på marknaden är mycket splittrade inför detta räntemöte.

Några av de mest populära aktierna på Wall Street just nu:
– Apple stiger med 0,24 procent
– Alphabet stiger med 1,39 procent
– Microsoft stiger med 1,70 procent
– Amazon stiger med 2,25 procent
– Meta öppnar upp med 0,68 procent
– Tesla stiger med 2,44 procent
– Nvidia stiger med 1,10 procent

Intels aktie har ökat med 5,57 procent efter att företaget meddelade planer om att göra sin stöpverksamhet till en oberoende enhet med möjlighet att dra in extern kapital. Detta skedde efter att Biden-administrationen gav företaget upp till tre miljarder dollar i stöd genom Chips Act.

Tupperware-aktien har stoppats från handel på grund av “regulatorisk oro”, enligt NYSE-börsen. Detta kommer efter en börsnedgång på måndagen. Det ryktas att företaget, som har funnits sedan 1946, nu kan vara på väg mot konkurs.

Denna analys visar att det finns en stor osäkerhet på marknaden inför Federal Reserves räntebeslut och hur detta kan påverka olika aktier. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara beredd på eventuella förändringar i marknadsklimatet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version