Marknaden prissätter in en 65 procent chans för en “dubbelräntesänkning” i USA på onsdag. På tisdagen ligger de tre centrala USA-indexen ungefär stilla. Ikväll kommer räntebeslutet från Federal Reserve, USA:s centralbank. Marknaden förväntar sig nu att en efterlängtad räntesänkning kommer att ske, men experterna är oense om hur stor sänkningen kommer att vara. Vissa tror på en enkel sänkning medan andra tror på en “dubbel”. Det finns till och med de som förespråkar en “tripplekutt”. Marknaden prissätter för närvarande in en 65 procent chans för en dubbelräntesänkning, enligt CME Groups Fed Watch Tool. Beslutet kompliceras av motstridiga signaler om solid ekonomisk aktivitet men en försvagande arbetsmarknad. Marknadsförväntningarna är sällan så splittrade som inför detta räntemöte.

På Wall Street ser det ut så här just nu:
– Nasdaq: upp 0,14 procent
– S&P500: ned 0,01 procent
– Dow Jones: upp 0,02 procent

När det gäller några av de mest populära aktierna på Wall Street:
– Apple faller 0,12 procent
– Alphabet stiger 0,64 procent
– Microsoft stiger 0,9 procent
– Amazon stiger 1,09 procent
– Meta är upp 0,11 procent
– Tesla stiger 0,96 procent
– Nvidia faller 1,07 procent

Intel-aktien har ökat med 5,57 procent efter löften från Biden-administrationen. Företaget planerar att göra sin gjuteriverksamhet till en oberoende enhet med möjlighet att hämta extern kapital. De har också fått upp till tre miljarder dollar i stöd genom Chips Act. Tupperware-aktien har handelsstoppats på grund av “regulatorisk oro” efter en nedgång på börsen. Moderna, en vaccintillverkare, stiger cirka fem procent efter godkännandet av en uppdaterad Covid-19-vaccin i Kanada.

Sammanfattningsvis, räntebeslutet från Federal Reserve kan ha en stor påverkan på marknaden och ekonomin. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om hur dessa beslut kan påverka ens investeringar och ekonomi. Det är också viktigt att ta hänsyn till experters analyser och marknadsförväntningar för att göra informerade beslut om ens finansiella framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version