Diddy i fokus för ny dokumentärserie om hans nedgång – avslöjar mönstret av depravitet

Rapparen, med sitt verkliga namn Sean Love Combs, 54 år, sitter för närvarande i häkte och väntar på rättegång i en federal fall om sextrafficking efter att hans borgen på 50 miljoner dollar nekades i tisdags.

Den musikaliska makthavaren, som inte erkänner sig skyldig till sammansvärjning om racketeering och sextrafficking, anklagas för att ha lockat kvinnliga offer och manliga sexarbetare till drogad, ibland dagar långa sexuella framträdanden kallade “Freak Offs.”

Enligt åtalet mot honom anklagas han också för att ha tvingat och misshandlat kvinnor under år, samtidigt som han använde utpressning och chockerande våld för att hålla sina offer under kontroll. Det hänvisas indirekt till ett överfall på hans tidigare flickvän, R&B-sångerskan Cassie, som fångades på video.

Enligt Billboard kommer den flerdelade dokumentären att ‘följa Combs resa till makten inom musikindustrin och hur grundaren av Bad Boy Records påstås ha missbrukat den makten under år.’

Programmet är planerat att släppas 2025 på ID och Max och produceras av Maxine Productions – företaget bakom Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV – och IPC i samarbete med Rolling Stone Films.

Quiet On Set avslöjade många anklagelser om olämpligt beteende i Nickelodeon-program. Det riktade flera anklagelser mot dialogtränare och dömda sexualförbrytaren Brian Peck och Nickelodeons programskapare Dan Schneider och lämnade TV-branschen skakad.

Peck, som tjänade 16 månader i fängelse 2004-2005 efter att ha arresterats för 11 åtalspunkter – inklusive sodomi, osedligt beteende gentemot ett barn 14 eller 15 år av en person som är 10 år äldre, och oralsex med hjälp av bedövningsmedel eller kontrollerade substanser. Drake Bell identifierade sig själv som den minderåriga Peck utsatte i Quiet On Set.

Schneider har förnekat allt felaktigt beteende och stämde i maj producenterna av Quiet On Set för förtal – och hävdade att den skrämmande dokumentärserien falskt framställde honom som barnsexmissbrukare.

Combs sattes i fängelse på tisdagen för att vänta på rättegång i hans federala fall om sextrafficking, efter att en magistrat beordrat honom att hållas utan borgen i ett fall som anklagar honom för att ha styrt över ett smutsigt imperium av sexuella brott.

Åklagarna ville ha honom fängslad. Hans advokater föreslog att han skulle släppas mot en borgen på 50 miljoner dollar till hemarrest med elektronisk övervakning. USA:s magistratdomare Robyn Tarnofsky gav regeringen rätt.

Combs tog en lång klunk från en vattenflaska och fördes sedan ut ur rättssalen utan handfängsel. När han gick ut vände han sig mot familjemedlemmar i publiken.

‘Mr. Combs är en kämpe. Han kommer att kämpa till slutet. Han är oskyldig,’ sa hans advokat Marc Agnifilo efter rättegången. Som en början sa han att han skulle överklaga borgensbeslutet.

Bad Boy Records grundare anklagas för att ha slagit, knuffat och dragit kvinnor, kastat föremål och sparkat dem – och fått sina personliga assistenter, säkerhetsvakter och hushållspersonal att hjälpa honom att dölja allt.

‘Inte skyldig,’ sa Combs till en domstol, stående för att tala efter att ha lyssnat på anklagelserna med sina okuffade händer ihopviktade i knäet.

Federala åklagare kallade honom farlig.

‘Mr. Combs misshandlade fysiskt och sexuellt offer i årtionden. Han använde sitt företags stora resurser för att underlätta sitt missbruk och dölja sina brott. Rent ut sagt är han en seriemisshandlare och en serieförhindrare,’ sa biträdande federala åklagaren Emily Johnson till en domstol. Hon sa också att han hade ‘omfattande och utmattande historia av rättegångsförhinder,’ inklusive påstådd mutbrott och vittnesintimidation.

Agnifilo erkände att Combs inte var en perfekt person och sa att han hade använt droger och varit i ‘giftiga relationer’ men fick behandling och terapi.

Åtalet beskriver Combs som ledaren för en kriminell verksamhet som engagerade sig eller försökte engagera sig i sextrafficking, tvångsarbete, interstatligt transporter för ändamål med prostitution, drogöverträdelser, kidnappning, mordbrand, mutbrott och rättegångsförhindrande.

Combs och hans medarbetare använde hans ‘makt och prestige’ för att skrämma och locka kvinnor in i hans krets, ‘ofta under förespegling av en romantisk relation,’ säger åtalet.

Det säger att han sedan använde våld, hot och tvång för att få kvinnorna att engagera sig med manliga sexarbetare i ‘Freak Offs’ – ‘elaborerade och producerade sexuella framträdanden’ som Combs arrangerade, regisserade, onanerade under och ofta spelade in, vilket skapade dussintals videor.

Ibland ordnade han att flyga in kvinnorna och säkerställde deras deltagande genom att skaffa och tillhandahålla droger, kontrollera deras karriärer, använda sitt finansiella stöd för att utpressa, samt använda skräck och våld, enligt åtalet.

Under räderna mot Combs hem tidigare i år beslagtog rättsvårdande myndigheter narkotika, videor av ‘Freak Offs’ och mer än 1 000 flaskor med babyolja och smörjmedel, enligt åklagare. De sa att agenter också beslagtog vapen och ammunition, inklusive tre AR-15:or med skadade serienummer – två av dem, uppdelade i delar, i hans sovrumsgarderob i Miami.

Combs advokat sa att hans klient inte ägde vapnen i sitt hus och noterade att han anställer ett säkerhetsföretag.

Åtalet skildrar Combs som en våldsam man som ströp och knuffade människor, slog och sparkade offer och ibland drog dem i håret, vilket orsakade skador som ofta tog dagar eller veckor att läka. Hans anställda och medarbetare bevittnade ibland hans våldsamhet och hindrade offer från att lämna eller spårade upp dem som försökte, enligt åtalet.

Det anklagar också Combs för att ibland ha behållit videor av offer som utför sexuella handlingar och använt inspelningarna som ‘kollateral’ för att säkerställa kvinnornas fortsatta lydnad och tystnad. Han utövade också kontroll över offren genom att lova karriärmöjligheter, tillhandahålla och hota med att hålla tillbaka ekonomiskt stöd, diktera hur de såg ut, övervaka deras hälsoregistreringar och kontrollera var de bodde, enligt åtalet.

När hotet om brottsliga åtal hängde över Combs och hans medarbetare pressade de vittnen och offer att förbli tysta, erbjuda mutor och tillhandahålla falska berättelser om vad som hänt, säger åtalet.

I en rättslig handling anklagade åklagare Combs och en icke namngiven medbrottsling för att kidnappa någon med pistolhot några dagar före julen 2011 för att underlätta en inbrott i en annan persons hem. Två veckor senare skrev de att Combs tände eld på någons fordon genom att skära upp dess omvandlingsbara tak och släppa in en molotovcocktail.

Allt detta, åklagarna hävdar, hände bakom fasaden av Combs globala musik-, livsstils- och klädföretag.

‘För ett år sedan stod Sean Combs i Times Square och fick en nyckel till New York City. Idag har han åtalats och kommer att ställas inför rättvisan,’ sa Manhattan-baserade USA:s åklagare Damian Williams vid en presskonferens på tisdagen. Combs returnerade nyckeln i juni efter att borgmästare Eric Adams begärde tillbaka den.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version