Regeringens budgetförslag för 2025 har skapat stor debatt och oro. Men vad tycker egentligen svenska folket om förslagen? En ny undersökning av Aftonbladet/Demoskop visar att det mest omtyckta förslaget är att satsa mer pengar på vården. Nästan en tredjedel anser att detta är det viktigaste att behålla. Ingen vill skrota förslaget, och det är speciellt populärt bland kvinnor och unga människor.

Det näst mest omtyckta förslaget är att sänka skatten på lönen. Männen är mest positiva till detta, medan det är mindre populärt bland kvinnor. Skattesänkningen kommer att gälla alla som har en lön över 16 000 kronor och innebär i genomsnitt en sänkning på 2 600 kronor per år.

Det minst populära förslaget är höjningen av bidraget till invandrare som flyttar tillbaka till sina hemländer. Många vill stoppa denna satsning, trots att regeringens utredare föreslog det. Bidraget ska höjas från 10 000 kronor till 350 000 kronor och har skapat stor debatt.

Sammanfattningsvis visar undersökningen att svenska folket har tydliga åsikter om regeringens budgetförslag. Vården är prioriterad, skattesänkningar är populära bland män, och höjningen av invandrarbidraget möter motstånd. Det är viktigt att följa med i dessa diskussioner eftersom de kan påverka både ditt liv och din ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version