Investeringar i Georgien hotas av ny kontroversiell lag

En känd transkvinna i Georgien mördades dagen efter att landets styrande parti antog en lag som inskränker hbtqi-personers rättigheter. Offentligt känd som en skådespelare, influencer och modell var hon den första transpersonen i landet att komma ut offentligt. Med 500 000 följare på Instagram och internationell representation i en skönhetstävling för transpersoner, var hennes liv en symbol för hbtqi-rättigheter.

Den misstänkta mördaren, enligt georgiska medier identifierad som hennes pojkvän, har gripits av polisen. Mordet betraktas av myndigheterna som planerat och grymt, med frågor om könstillhörighet som en försvårande omständighet.

President Salome Zurabishvili, i konflikt med regeringspartiet, fördömer mordet. Den nya lagen förbjuder könsbekräftande vård, adoption för homosexuella och transpersoner, samt ogiltigförklarar samkönade äktenskap som ingåtts utomlands för georgiska medborgare.

Denna utveckling kan påverka investeringar och ekonomisk stabilitet i Georgien, vilket bör beaktas av investerare och ekonomiska aktörer som har intressen i regionen. Det politiska klimatet och respekten för mänskliga rättigheter kan ha en direkt inverkan på affärsmiljön och ekonomiska förutsättningar i landet. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant för att kunna fatta informerade beslut kring eventuella investeringar i Georgien.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version