Plantasjen nedläggningar: 250 anställda mister sina jobb

Plantasjen meddelar att de kommer att stänga 14 av sina 69 butiker i Norge och minska antalet anställda med 250 innan slutet av 2024. Dessutom kommer vissa centrala funktioner på kontoren i Kongsvinger och Skedsmo att minska i personalstyrka. Plantasjens onlinebutik har också stängts.

Det här är en tung besked för de anställda som påverkas av nedläggningarna, men det är ett nödvändigt steg för att säkerställa Plantasjens framtid. Trots nedläggningarna kommer företaget fortfarande att ha en stark närvaro med butiker över hela landet. Jesper Lien, VD för Plantasjen, uttryckte detta i ett pressmeddelande.

Historiskt sett har Plantasjen haft svaga år och har kämpat med att minska kostnaderna. Från fjärde kvartalet 2022 till fjärde kvartalet 2023 minskade försäljningen från 740 till 703 miljoner norska kronor. Ratos köpte upp Plantasjen för 1,2 miljarder kronor 2016.

I somras ansökte Ratos om konkursbeskydd för Plantasjen i Norge, Sverige och Danmark för att minska skulder och göra företaget ekonomiskt hållbart.

Analyserat ner till dess enklaste form, detta innebär att Plantasjen stänger butiker och minskar personalstyrkan för att komma till rätta med ekonomiska problem och säkerställa företagets överlevnad. Detta kan påverka både de anställda som förlorar sina jobb och kunder som kan uppleva förändringar i servicenivån. Det är en sorglig men nödvändig åtgärd för företagets långsiktiga överlevnad.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version