Mardrömsstart för Barcelona i Champions League: Eric Garcia utvisad mot Monaco

Det var ingen lätt situation Eric Garcia hamnade i. Målvakten Marc-André ter Stegen stod länge och väl och funderade på vad han skulle göra med bollen. Det blev fel beslut. Den tyske målvakten slog en kortpassning samtidigt som Garcia rörde sig därifrån. Takumi Minamino löste situationen, tog hand om bollen och revs ner av Garcia som fick rött kort.

– Det är en passning som inte ska slås i det läget. Han ser hela vägen men ändå slår han den och sätter Garcia i den situationen, säger Viaplays expert Johanna Frisk.

Baklängesmål direkt efter

Värre skulle det bli. För bara sex minuter senare tog monegaskerna ledningen när Maghnes Akliouche satte 1–0. Men en 17-årig världsstjärna skulle se till att Barcelona kom tillbaka. Lamine Yamal tog emot en långboll, vek in och stänkte in kvitteringen i ena hörnet i den 28:e minuten.

Texten uppdateras – matchen pågår!

Analys:
Barcelona hade en tuff start i Champions League med en tidig utvisning mot Monaco. Trots detta kämpade de sig tillbaka och lyckades kvittera. Det visar på lagets styrka och förmåga att kämpa även i motgångar. Det är viktigt att ha tålamod och tro på sin förmåga, även när det ser mörkt ut. Det här kan appliceras på investeringar och ekonomi också – det är viktigt att ha en långsiktig strategi och inte ge upp vid de första svårigheterna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version