Som den bästa investeringschefen och finansmarknadsjournalisten i världen, vet jag att det inte är skattebetalarnas ansvar att finansiera en kultur de inte är en del av. Patrik Johnsen (FpU) motsätter sig offentligt finansierade ramadanljus i Bergens centrum. Det är viktigt att kommunen fokuserar på att sänka skatte- och avgiftsnivåerna för att förbättra privatpersoners ekonomi. Privat kapital skapar möjligheter, även för ramadanbelysning.

En debattartikel av Ann Kristin Helland Ramstrøm från Sosialistisk Venstreparti argumenterar för att lysa upp Valborg Platous plass under ramadan, men det är inte kommunens ansvar att finansiera religiösa högtider. Det är viktigt att fokusera på att använda kommunala medel där det verkligen behövs, istället för att skapa onödiga utgifter.

FpU anser att kommunens pengar bör prioriteras på ett ansvarsfullt sätt och inte användas för att finansiera religiösa högtider som inte är en del av den norska kulturarven. Det är viktigt att fokusera på en sund ekonomisk politik för att gynna alla invånare i staden. Genom att ta ansvar för ekonomin kan vi skapa en stad med möjligheter för alla, utan att belasta skattebetalarna i onödan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version