Ridley Scott planerar Gladiator 3 för att fullborda trilogin

Ridley Scott funderar på en tredje film för att fullborda en hel ”Gladiator”-trilogi. Det säger han i en intervju med franska filmmagasinet ”Première”, enligt The Independent, bara veckor före premiären av ”Gladiator II” – 24 år efter den första filmen.

– Jag bollar redan idéer till en ”Gladiator 3”. Det har tänts en gnista, säger regissören och avslöjar att slutet på kommande ”Gladiator II” ger ekon av slutet på ”Gudfadern II” – och därför öppnar dörren till en tredje film.

Huvudrollsinnehavaren i ”Gladiator II”, irländske Paul Mescal, säger att Ridley Scott har pratat med honom om möjligheten till en fortsättning.

– Jag är förstås intresserad. Men vi kan inte ha för bråttom, utan låta historien ha sin gång.

Den första ”Gladiator”-filmen hade premiär år 2000 och där dödades huvudpersonen Maximus, spelad av Russell Crowe, i slutet.

Det ryktades att han skulle dyka upp i en ”flashback”-scen i ”Gladiatior II”, men det har Crowe förnekat i intervjuer.

”Gladiator II” har svensk biopremiär den 15 november.

Analys:
Ridley Scott överväger att utveckla en tredje del i Gladiator-serien för att ge fansen en komplett trilogi. Medan detta kan vara spännande för filmälskare, kan det också ha ekonomiska implikationer för investerare, speciellt de som är involverade i filmindustrin. Om Gladiator 3 blir verklighet och blir lika framgångsrik som de tidigare filmerna i serien, kan det innebära en möjlighet till ökad intäktspotential för filmstudion och andra intressenter. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur detta projekt fortskrider för att kunna göra informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version