Oslo Børs stiger, men Kitron-aktien faller dramatisk efter resultatvarsel

Det var en positiv dag på Oslo Børs mandag, med hovedindeksen som steg med 0,35 prosent etter å ha svingt gjennom handelsdagen. Oljeprisen var også i pluss, med et fat nordsjøolje som stengte på 75 dollar.

Den siste tids oppgang i oljeprisen kommer etter rentekutt fra USA og økt spenning i Midtøsten. Dette kommer etter at oljeprisen nylig falt under 70 dollar på grunn av dystre tall fra Kina og USA som skapte frykt for redusert etterspørsel.

Noen av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs endte slik:
– Equinor steg med 2,55 prosent
– DNB falt med 0,83 prosent
– Aker BP steg med 2,37 prosent
– Hydro ble løftet med 0,71 prosent

Elektronikkprodusenten Kitron nedjusterte sine utsikter etter at flere store kunder innen Elektrifisering og Industri reduserte og utsette etterspørselen for tredje og fjerde kvartal 2024. Dette resulterte i en nedjustering av driftsinntektene og driftsresultatet for året.

Aksjen falt med 5,09 prosent som følge av dette.

I tillegg gikk Teco 2030 kraftig i minus i første halvår og har kuttet antallet ansatte. Omsetningen falt dramatisk, og resultatet før skatt ble på minus 117,3 millioner kroner. Konsernsjefen uttrykte utfordringer og suksesser, og håper å lykkes med emisjoner i de kommende månedene.

Dette viser at selv på en positiv dag på børsen, kan enkeltaksjer oppleve betydelige fall basert på selskapsspesifikke nyheter. Det er viktig å være oppmerksom på selskapenes resultater og utsikter for å ta informerte investeringsbeslutninger.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version