Visa-aktien föll markant på en USA-börs som lyftes något efter måndagens uppgång. Flera börser i USA är på rekordnivåer.

Så här såg de ledande indexen ut vid börsstängning:

– S&P 500-indexet steg 0,25 procent
– Nasdaq-indexet ökade med 0,56 procent
– Dow Jones-indexet höjdes med 0,20 procent

Under måndagen steg de tre indexen försiktigt efter en positiv vecka i ljuset av Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter.

Kina-grepp: Tidigare på tisdagen blev det känt att den kinesiska centralbanken vidtar åtgärder för att stimulera ekonomin. Detta har under dagen gett tydliga effekter på världens aktiemarknader.

Bland åtgärderna finns en sänkning med 0,5 procentenheter i bankernas reservkrav, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att låna ut mer. Dessutom säger man att centralbanken kommer att sänka en av nyckelräntorna, 7-dagars-reporäntan, med 0,2 procentenheter. Det har också inlett riktade åtgärder mot fastighetssektorn.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba steg nästan åtta procent.

Visa-krack: Amerikanska myndigheter inleder rättsliga åtgärder mot Visa, som de anklagar för att ha monopoliserat marknaden för betalkort. Myndigheterna hävdar att Visas affärspraxis har lett till miljarder dollar i extra kostnader för amerikanska konsumenter och företag.

Enligt det amerikanska justitiedepartementet går 60 procent av debettransaktionerna i USA via Visas nätverk. Visa-aktien föll med 5,5 procent.

Tesla fortsätter att stiga: Flygplanstillverkaren Boeing kom på måndagen med “ett sista erbjudande” till sina strejkande anställda. Seattle Times skriver på tisdagen att de inte är nöjda och inte kommer att rösta om det förhöjda erbjudandet.

Tesla-aktien steg med 1,7 procent på tisdagen efter gårdagens uppgång. Detta kom efter att Barclays i en anteckning betonade att de förväntar sig leveranssiffror för tredje kvartalet som kommer att vara högre än förväntat.

Meglerhuset förväntar sig 470 000 levererade bilar under perioden, medan det förväntas en fasit på 461 000. Barclays förväntningar motsvarar en tillväxt på åtta procent från föregående år. Tesla kommer att presentera leveranssiffrorna för levererade elbilar i tredje kvartalet i början av oktober.

Analys: Dagens händelser på de finansiella marknaderna visar på volatilitet och påverkan av centralbankers åtgärder, såsom Federal Reserves räntesänkning och den kinesiska centralbankens stimulansåtgärder. Investerare bör vara medvetna om dessa faktorer och deras påverkan på olika aktier och sektorer för att fatta informerade beslut om sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version