USA-börserna är blandade efter uppgång under veckan hittills. Bilaktier är bland de som sjunker.

Det närmar sig en period med resultatrush på Wall Street. Under hösten kommer företagen att presentera sina siffror för tredje kvartalet.

Så här rör sig de ledande indexen i öppningsminuterna på onsdag:

– Samlingsindexet S&P 500 är upp 0,03 procent
– Tek-indexet Nasdaq Composites är ned 0,01 procent
– Industritunga Dow Jones är ned 0,09 procent

S&P 500 och Dow Jones nådde nya rekordnivåer på tisdagen, bland annat med tanke på den amerikanska centralbankens räntesänkning med 0,50 procentenheter förra veckan.

Bil-krasch

Bilaktierna General Motors och Ford Motor faller efter nedgraderingar från analytikern Adam Jonas på Morgan Stanley, enligt CNBC.

Han hänvisar till ökad konkurrens från Kina och en försvagad amerikansk konsumentbild för att förklara den mer negativa synen på sektorn, enligt tidningen.

Inflationsfakta

Investerare är nu avvaktande inför fredagens inflationsdata i USA, enligt amerikanska medier. Ekonomerna förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpade sig vidare i augusti, enligt Bloomberg. Siffrorna anses vara den amerikanska centralbankens föredragna mått på prisökningen.

Ekonomernas förväntan är att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med augusti förra året, ned från 2,5 procent i juli.

Kärn-PCE, som exkluderar energi- och matpriser, förväntas å andra sidan öka något – till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:

I denna artikel diskuterades de senaste händelserna på USA-börserna, med fokus på bilaktier och den kommande inflationsrapporten. Genom att förstå hur dessa faktorer påverkar marknaden och ekonomin kan investerare och allmänheten göra informerade beslut om sina pengar och framtida planer. Att vara medveten om trender och nyckelindikatorer som inflationsdata kan hjälpa till att förutsäga marknadsrörelser och optimera investeringar för att uppnå långsiktig ekonomisk framgång.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version