En hyresvärd i Stockholm anlitade en privatdetektiv för att skugga en manlig hyresgäst som misstänktes hyra ut sin lägenhet svart, rapporterar Hem & Hyra.

Privatdetektiven, en kvinna, fick i uppdrag att skugga hyresgästen i Umeå där värden trodde att mannen hade sin faktiska bostad i en villa. Skuggningen ägde rum vid femton tillfällen och vid två av dessa upptäckte hon honom vid den utpekade villan.

Parallellt granskade värden filmer från en övervakningskamera i porten som visade att mannen under flera månaders tid endast varit där vid ett par tillfällen. Dessutom rapporterade en granne – som har olika uppdrag för värden i fråga – att det i själva verkat var hyresgästens anhöriga som bodde i mannens lägenhet.

Nu har hyresnämnden beslutat att mannen förlorar sitt hyreskontrakt. Nämnden fäster ingen vikt vid privatdetektivens vittnesmål, men anser att kameraövervakningen och det faktum att släktingar skrivit sig på adressen bevisar att lägenheten hyrts ut olovligen.

Analys:
En hyresvärd i Stockholm har tagit kraftfulla åtgärder för att stoppa svartuthyrning av en lägenhet. Genom att anlita en privatdetektiv och genom övervakningskameror har man lyckats bevisa att hyresgästen olovligen hyrde ut sin bostad till sina släktingar. Detta resulterade i att mannen förlorade sitt hyreskontrakt. Det visar hur viktigt det är att följa lagar och regler kring uthyrning av bostäder för att undvika juridiska konsekvenser och förluster i framtiden. Det är viktigt att alla parter i en uthyrningssituation är medvetna om sina rättigheter och skyldigheter för att undvika liknande problem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version