Ett år har gått sedan fotbollsmittfältaren Maddy Cusack tog sitt liv. Brodern Richard Cusack riktar kritik mot klubben Sheffield United. Maddy Cusack begick självmord i sina föräldrars hem vid 27 års ålder i september 2023. Brodern Richard Cusack säger att Sheffield United hyllade henne för tolv månader sedan, men att de har gjort lite sedan dess för att hedra hennes minne och försäkra hennes nära och kära att hennes död inte har varit förgäves. Hon är den spelare som har gjort flest matcher för klubben som hon tillhörde i fyra och en halv säsong. Familjen har sagt att Maddy Cusack drabbades av en allvarlig depression, skapad av att huvudtränaren Jonathan Morgan kommit till klubben och trakasserat henne. Jonathan Morgan har förnekat anklagelserna och sagt att han försökte hjälpa henne i sin kamp.

I december meddelade Sheffield United att de inte hade kunnat hitta några direkta bevis på “mobbning eller olämpligt beteende” som skulle motivera disciplinära åtgärder. Efter det säger Richard Cusack att klubben inte har hört av sig, stöttat stiftelsen i Maddys namn (som har samlat in mer än 50 000 brittiska pund och som ska hjälpa tjejer i sporten) eller något svar på förslaget att pensionera tröjnummer 8 i hennes ära. Vid hennes död beskrev Sheffield United henne som ”en mycket älskad syster”. Familjens kamp är nu inriktad på att säkerställa att en utredning som inleddes av fotbollsförbundet FA i januari, nu undviker vad en ledande parlamentsledamot kallade “till synes ganska allvarliga brister” i utredningen som beställdes av Sheffield United. I samband med fredagens 1–0 seger mot Derby på Bramall Lane i Championship hedrade Sheffield United minnet av Maddy Cusack.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt: SOS Alarm 112, Mind Självmordslinjen 90101, Vårdguiden 1177, Jourhavande präst, Jourhavande kompis, Jourhavande medmänniska, Bris – Barnens rätt i samhället, Friends – råd och stöd för barn och unga, Spes – suicidprevention och efterlevandes stöd, Mindler.se, Suicide zero.

Analytiskt sett är denna artikel en inblick i det tragiska självmordet av Maddy Cusack och den pågående kampen från hennes familj för rättvisa och erkännande från Sheffield United. Det visar också vikten av att ta itu med mental hälsa och att erbjuda stöd och resurser för dem som kämpar. Det är en påminnelse om att det finns hjälp att få och att man inte är ensam i svåra tider.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version