Investeringar i Oskarshamn: Marknadsföring med Donald Trump skapar folkstorm

Det har rapporterats att Oskarshamn marknadsförde sitt derby mot Kalmar med en bild av Donald Trump, vilket ledde till en stor respons från både privatpersoner och sponsorer. Klubbdirektören Therese Elofsson har bett om ursäkt för den kontroversiella marknadsföringen och förklarat att det var ett misstag.

Den aktuella bilden och formuleringen har använts flitigt på sociala medier och är en krock mellan det nya och det gamla. Elofsson menar att personen bakom kampanjen inte tänkte på den politiska kopplingen utan såg det som en vanlig meme.

Klubben har tidigare sponsrats av politiska partier och Livets ord, men vill nu vara en opolitisk klubb. De tackar nej till pengar från politiska partier för att undvika att kopplas samman med politik.

Trots kontroversen förväntas Oskarshamn ha en slutsåld match mot Kalmar, och klubben räknar med att fylla arenan även utan Donald Trump. Det blir det första mötet mellan Oskarshamn och Kalmar i samma serie sedan säsongen 1995/1996.

Genom att undvika politiska budskap och fokusera på att vara en klubb för alla, visar Oskarshamn att de är villiga att prioritera integritet framför potentiella intäkter från politiska källor. Detta kan påverka klubbens image positivt och stärka deras relation med supportrar och sponsorer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version