Israel genomför nya attacker mot Hizbollahs vapen i södra Beirut

Israel har påbörjat nya attacker mot Hizbollahs vapen i södra delen av Beirut. Vittnen har rapporterat explosioner i staden. Enligt Israels militär lagras vapnen under civila byggnader.

Innan attacken uppmanade den israeliska armén människor att evakuera området Dahieh i södra Beirut, där Israel tidigare under fredagen genomförde en massiv attack. Enligt Libanons hälsoavdelning dödades minst sex personer och 91 skadades i attacken.

Majoriteten av invånarna i södra Beirut är shiitmuslimer och Hizbollah har stort stöd bland dem. Israel hävdar att attacken riktades mot Hizbollahs militära högkvarter.

En rad källor har rapporterat att attacken egentligen var riktad mot Hizbollahs högsta ledare Hassan Nasrallah. Israels militära talesperson Daniel Hagari beskriver attacken som “mycket precisa” och tillägger att Israel inte kommer att tillåta att Beiruts civila flygplats används för militära ändamål.

Analyserat nedbrytbart: Israel har genomfört attacker mot Hizbollahs vapen i södra Beirut, vilket har resulterat i dödsfall och skador. Konflikten mellan Israel och Hizbollah kan eskalera och påverka stabiliteten i regionen, vilket kan ha konsekvenser för investeringar och ekonomin. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om potentiella finansiella risker som kan uppstå på grund av dessa händelser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version